Search
Close this search box.
Julià Rodríguez

Gemma Riu

Gerent de l'Andorra Esports Clúster

“Diversificar l’economia passa per l’esport”

L’Andorra Esports Clúster treballa per donar un impuls al sector esportiu i fer d’Andorra un referent mundial en esports a la muntanya. La seva gerent, Gemma Riu, explica el pla de reactivació en marxa.

-El clúster ha fet un Pla de reactivació del sector esportiu. Quines són les conclusions?

-L’esport és salut, i ara més que mai és imprescindible. El Pla pretén que l’esport sigui considerat com a “bé” de primera necessitat. Com s’explica que es permetés comprar alcohol i no poguéssim comprar material esportiu per fer exercici a casa? El Pla també persegueix reactivar l’activitat el més aviat possible i de forma rendible,  donar un impuls al sector mitjançant 6 projectes i acompanyar totes aquelles empreses i autònoms que ho necessitin els propers mesos. Si ho necessites, escriu-nos! info@andorraesportscluster.com

-El clúster proposa una mesa sectorial amb l’Administració per impulsar el sector…

-Ens cal tenir en compte les necessitats d’empreses, autònoms i esportistes. De res servirà legislar i fer protocols si aquests imposen unes condicions que impossibilitin cobrir costos…  Cal que les mesures permetin un marge suficientment atractiu si volem fomentar de debò el retorn a l’activitat i la competitivitat.

-Com ha afectat el Covid-19 aquest sector d’activitat?

-L’afectació és i serà molt significativa. El nostre va ser el primer en tancar i si no fem res serà l’últim en obrir, i amb unes limitacions que podrien posar contra les cordes a moltes empreses.

-Creieu que serà molt difícil reiniciar tot el que s’havia aconseguit?

-No si fem una  mesa sectorial molt executiva, amb objectius definits, permetent un diàleg  fluid entre sector públic i privat, i que aporti solucions immediates. Per això el clúster s’ofereix com el lloc de trobada del sector esportiu,  per recollir les necessitats i traslladar-les a la mesa.

-Amb quin calendari es pretén treballar aquest pla?

-El clúster treballa amb una agenda 2030 perquè  Andorra sigui un referent mundial en esports a la muntanya. Ho aconseguirem mitjançant tres tipus de projectes: projectes que impactin al país, a les empreses i a les persones. Aquest 2020 n’arrenquem 6 que milloren la competitivitat d’instal·lacions, producte i turisme esportiu.

-Com es pot ajudar les empreses que vulguin desenvolupar projectes en aquest sector?

-El clúster ofereix un servei d’informació i acompanyament durant els propers 12 mesos per ajudar-les a adaptar-se a la nova realitat i a emprendre les accions que els hi permetin ser més resistents i competitives a possibles noves etapes de confinament discontínues i aturades parcials de l’activitat.

– Andorra pot ser un país pioner a l’hora de crear grans esdeveniments esportius?

-No pot, ha de ser-ho! Tenim muntanyes, alçada i un entorn immillorable per fer-ho. Diversificar l’economia i desestacionalitzar-la passa, sí o sí, per l’esport. Aconseguir un model de turisme més sostenible també passa per l’esport. Fer créixer els nostres fills amb valors i un estil de vida saludable, també passa per l’esport… i tenir una Andorra més saludable i sostenible a nivell econòmic, social i mediambiental, també. El futur de tot passa per l’esport!

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu