Search
Close this search box.
Meritxell Prat

Fran Doonan

codirectora de l’espectacle ‘pantomime’

Actuant els infants guanyen autoestima

Fa cinc anys que la Fran Doonan i un grup de mares del Club Internacional organitzen un espectacle teatral nadalenc. Una manera de traslladar les tradicions angleses a terres andorranes. Diumenge (12 hores al teatre de les Fontetes) representaran una Pantomime basada en la història de Peter Pan. Els diners que es recaptin de les donacions voluntàries es destinaran a la Gavernera.
 
–Com va sorgir la idea de fer Pantomime?
–La idea va sorgir fa cinc anys d’un grup de mares de parla anglesa. Vam proposar de fer un Nativity play, un tipus de teatre molt tradicional a Anglaterra que es fa a totes les escoles per representar el naixement amb els pastors i els Reis Mags.

–Com un pessebre vivent?
–Sí. El primer any vam fer això, i vam decidir que l’entrada fos gratuïta, si bé després es demana una donació destinada a obres benèfiques. Després ja vam decidir fer una Pantomime perquè també és un espectacle molt típic del Nadal a Anglaterra. És una obra còmica basada en algun conte molt conegut, amb molta participació del públic.

–Quanta gent hi participa?
–Sobre l’escenari hi haurà uns 35 nens i més o menys vuit adults. Però tot ho fem nosaltres, escrivim el guió, fem les coreografies, confeccionem vestuari, l’escenografia… tots els pares i mares hi participen.

–Sempre busquen un tema familiar?
–Sí. Ha de ser familiar per la gent que pugui venir i per als nens que hi puguin actuar. Als nens els demanem si volen estar a l’escenari o no i si estan a l’escenari si volen ballar o no, ser actors que parlen o no… i amb tota aquesta informació adaptem l’obra.

–És una bona manera que els infants s’introdueixin al món del teatre?
–Exacte! Està súper bé quan veus com guanyen confiança i autoestima. Les setmanes abans sempre són caòtiques i no oblidem que s’han d’aprendre un text, per tant, també és un treball important per a ells. Però quan veus l’espectacle val molt la pena.

–L’obra és en anglès. Els actors que no són anglesos poden trobar una bona ocasió per practicar l’idioma.
–Sí, sí. Tenim nens nadius perquè a les famílies els fa gràcia que ho puguin fer, però també amics dels nostres nens. Però si tenim en compte que cal assajar dues o tres hores cada dissabte i que tot és en anglès, sí, es pot aprofitar a nivell lingüístic.

–De fet, la comunitat anglesa és molt activa.
–Sí, és cert. El Club Internacional fa moltes activitats i després fan donacions a obres benèfiques.

–Com van els nervis per diumenge?
–Com que ja anem per la cinquena obra, ja hi estem acostumades, però bé, la setmana abans sempre és un xou perquè tot està verd i cal posar-se les piles. Però a Anglaterra tenim una dita que diu que si l’assaig general va fatal, l’espectacle anirà molt bé! I cada any els nens ens sorprenen. 

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Empresari i ‘exFerrariman’
Guanyadora del Gaudí a la millor direcció artística
President de la Comissió d’Estudi de Creixement Sostenible
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu