“La manera de veure la vida dels alumnes et sorprèn i t’ensenya coses cada dia”
La Cristina fa dotze anys que va obrir l’acadèmia La Macarulla a la Massana, on imparteixen classes d’anglès a alumnes de totes les edats a partir dels 6/7 anys. El seu compromís total i vocacional i el boca-orella en un poble petit han fet que ja porti dotze anys ensenyant aquest idioma tant necessari.
– Quins son els principals objectius que et vas marcar quan vas obrir? S’han complert?
El meu objectiu principal era poder treballar del que m’agrada, l’ensenyament, amb l’afegit del repte de ser la meva pròpia “jefa”, i ensenyar a gent de totes les edats un idioma, l’anglès, que crec que és i serà essencial en l’àmbit laboral i a la vida en general. S’han complert els meus objectius? Sí, àmpliament!
– Quantes persones hi treballeu?
Com és una acadèmia petita, només hi ha dues aules i hi treballem la Clàudia i jo mateixa. Totes dues fem de professores de tots els alumnes, de manera que les dues coneixem el perfil de cada alumne i les seves necessitats. Penso que això és molt important per tal de poder donar a cadascun d’ells un ensenyament personalitzat.
– De ben segur, els teus alumnes han aprés moltes coses de tu, però que t’han ensenyat ells?
Els alumnes t’ensenyen coses cada dia. La seva manera, innocent encara dels petits i molt particular dels adolescents, de veure la vida i afrontar les coses et sorprèn. La nostra visió, des del prisma adult, pot variar considerablement i sovint cap a millor si apliques el que veus i sents a classe per part dels alumnes. Es tracta de tenir una bona relació i comunicació amb ells, llavors el bon rotllo flueix sol. Això t’aporta coses bones com a persona i com a professora.
– Com us ha afectat la pandèmia del COVID-19? Suposo que vau haver de tancar?
Al principi va ser dur, no ens enganyem. Vam haver de tancar, però hem seguit fent classes en línia durant gairebé tot el confinament. D’un dia per l’altre vam haver de treballar d’una manera totalment nova, a la què no hi estàvem acostumades i per a la què ningú ens havia preparat. Però a dia d’avui tant els alumnes com nosaltres ens hem adaptat i les classes estan anant bé. Òbviament, no és el mateix que les classes presencials i, encara que no ho pugui semblar, les classes virtuals requereixen molta preparació, però penso que el fet de tenir contacte directe, mitjançant una pantalla, amb l’alumnat és millor que únicament enviar-los feina perquè la facin individualment.
– Quina és la vostra previsió de cara al futur més immediat?
Continuarem fent classes virtuals fins a final d’aquest curs i esperem, amb moltes ganes, poder tornar a tenir als nostres alumnes a les aules el proper setembre.