Search
Close this search box.

¿Ens creiem que és pura coincidència?

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Alguna cosa ha passat a Naturlàndia que no se’ns explica. Vaja, que per molt que des del Comú de Sant Julià de Lòria se’ns digui que la dimissió de Ricardo Masegosa és per motius personals i que la seva desvinculació del parc es farà de manera «assossegada i tranquil·la», és difícil empassar-se que aquesta decisió, que es va fer pública ahir, no tingui res a veure amb l’anunci de Mark Mackay de portar a la Batllia l’accident de la seva filla –aquesta vegada sembla ser que sí, que ja n’ha tingut prou, de converses amb la direcció de Naturlàndia, i que la decisió de recórrer a la Justícia és ferma.

És possible que l’afer Mackay sigui la gota que fa vessar el got –no sabem si el got de Masegosa, que diu que està cansat de ser lluny de la família, o dels cònsols lauredians. Perquè malgrat l’aparent cordialitat retratada ahir per l’ANA, a qui es va convocar en exclusiva a una roda de premsa, els rumors que circulen per les dependències comunals fan referència a desavinences que vindrien de lluny. ¿Per la gestió de les crisis? Qui sap…

En tot cas, a l’encara director de Naturlàndia no se’l pot culpar de la falta de neu que ha patit la Rabassa aquesta temporada. Al Pirineu català, les estacions d’esquí de fons tampoc no van poder obrir. I encara gràcies –tot s’ha de dir– al Tobotronc i a tota l’oferta d’activitats a l’aire lliure de què disposa el parc lauredià com a alternativa a la neu.

Dels accidents al Tobotronc, segur que se’n parlarà molt aquests dies. El problema –pel que es veu– no és tant l’atracció en si mateixa com l’ús que se’n fa. És evident que la seguretat dels usuaris de l’atracció depèn, en bona mesura, del seny i la prudència a l’hora de baixar pel tobogan. Ara bé, no tota la responsabilitat recau en els usuaris.

El parc s’ha d’assegurar que les persones que pugen al Tobotronc han entès bé les instruccions i que estan capacitades per «conduir» la vagoneta. El nombre d’accidents és molt baix en relació a la quantitat de viatges que es fan durant un any al Tobotronc, però la qüestió és saber fins a quin punt es podrien haver estalviat i quines mesures s’han d’emprendre per evitar futurs accidents. En definitiva, minimitzar el risc partint de la base que sempre hi ha la possibilitat que algun usuari cometi alguna imprudència i procurant que, en cas d’eventuals imprudències, els danys personals siguin els mínims.

El que està clar és que, es prenguin les mesures que es prenguin, s’hauran d’explicar. Entre altres motius, per restablir la confiança que part dels usuaris, actuals o potencials, hagin pogut perdre. Ens hi juguem la imatge, no només de Naturlàndia.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Marian Fernández
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu