Search
Close this search box.

El visitant espera una bona imatge

  • MAGATZEMS A L’AIRE LLIURE, CABANES I DESCAMPATS FEREIXEN L’ESTÈTICA

EDITORIAL

Un país turístic no ha de saber només projectar-se a l’exterior, no ha de buscar només la promoció de nous mercats, no ha de pensar únicament en omplir establiments, sinó que també ha d’apostar per la fidelització, un objectiu que passa per la satisfacció d’aquells que ens visiten.

Tal com ha dit en diferents ocasions el ministre de Turisme, Claude Benet, no es pot rebre el turista a cops de clàxon, és possible alhora millorar el servei en comerços i hostaleria, i en aquest repte estan involucrats empleats i empresaris. Però hi ha altres factors que sovint passen desapercebuts, potser perquè el ciutadà andorrà ja hi està habituat, però no pas el visitant. Un país turístic com Andorra no pot donar aquesta sensació d’estar permanentment en obres, amb les molèsties que ocasionen i l’impacte negatiu que provoquen. Ho va dir en una ocasió l’anterior cap de Govern, Albert Pintat, que es va queixar dels continus treballs a la via pública.

I un altre element gens favorable per a la imatge turística d’Andorra són aquesta mena de magatzems en descampats o solars, mal tancats i escassament protegits visualment, que també projecten una sensació negativa d’un país que vol vendre el seu encant paisatgístic i l’harmonia amb l’entorn. Dins d’aquesta campanya s’emmarca la iniciativa del Comú d’Encamp, d’elaborar un inventari per situar i identificar tots aquells espais, rurals i urbans, on s’emmagatzemen materials i maquinària, principalment d’obra, en solars a l’aire lliure, amb l’objectiu de millorar l’estètica de la parròquia. El Comú podrà aplicar (en cas que no es faci cas) el reglament de medi ambient i via pública, en què es contemplen sancions de 910 euros. A més, la corporació estudia la viabilitat de desenvolupar una reglamentació en què es defineixin els materials que es poden emmagatzemar, les condicions de guardar-ho, les condicions del tancat, així com els mesures de seguretat. Consideració a part mereixen les cabanes.Des que el Comú d’Encamp va aprovar fa dos anys el Reglament de cabanes per tal de millorar l’estètica i l’ordenació urbanística de les zones rurals properes al nucli urbà, el 75% d’aquestes petites construccions ja es pot dir que compleixen la normativa, la qual cosa significa que la imatge dels terrenys rurals adjacents ha millorat considerablement.

La problemàtica, però, no queda limitada al domini encampadà, sinó que es tracta de situacions que s’escampen per tot el- territori, en què es poden trobar terrenys, solars i cabanes que taquen la bona imatge visual. El Govern i els comuns haurien de treballar perquè Andorra doni la imatge que esperen els visitants.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Jordi Castellet i Sala
Fabiola Sofia Masegosa
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu