La diversificació de l’economia andorrana va ser un dels altres punts que va centrar la taula rodona entre Francesc Mora, Joan Viladomat i Carles Naudi. Pels tres empresaris, l’escenari post Covid-19 esdevé «un punt d’inflexió» per repensar el model econòmic del Principat, ja que segons el president de l’EFA, «el nostre model econòmic encara no s’ha recuperat de la crisi del 2008 i ja ens trobem en una altra». Respecte això, Carles Naudi va recalcar la importància de «treure’ns tabús de sobre» i «trencar esquemes», i va apuntar a la necessitat de parlar sobre l’impuls dels e-sports, el desenvolupament del blockchain i la plantació de cànnabis. Naudi va destacar que és un tipus de planta que es pot recollir quatre cops a l’any i aporta cent euros a la unitat, a més que cobriria el sector del tabac, que pel conseller té els dies comptats.
Per la seva banda, Mora va considerar que el concepte de la diversificació econòmica està «gastat i ple de tòpics» apuntant a la possibilitat de variar dins dels elements puntals de l’economia andorrana, com bé pot ser el turisme, trobant noves tipologies o fins i tot visitants d’altres indrets. En aquesta línia, Viladomat va destacar l’ajuda que podrien suposar els contactes a Europa a l’hora de pensar en nous sectors i també per donar a les empreses punteres les «condicions perquè s’instal·lin i donin feina de qualitat als andorrans», situant en un punt central el reforç de les polítiques de digitalització i sostenibilitat com a eines indispensables per atraure aquestes empreses.
En aquest sentit, els tres ponents van refermar la necessitat de repensar el paper del Govern al mercat, on Naudi va considerar que «el rol de l’Administració hauria de ser de sortida menys intervencionista i promoure més la iniciativa de l’empresa privada». I és que de fet, per Mora, «el sector públic no pot créixer eternament» considerant que s’ha de deixar pas a «l’emprenedoria i les noves idees» per no deixar l’economia andorrana «arraconada en una economia de turisme que no val res».