Search
Close this search box.

L’atur davalla un 9,2% aquest març, respecte a l’any anterior

La mitjana de llocs de treball és de 1.592, amb un augment del 13,3% respecte al 2022

La xifra de persones sense feina a finals del mes de març era de 265, el que suposa un 7,6% menys que el mes anterior i un 9,2% menys que el mateix mes de l’any anterior (402 persones).

Pel que fa al nombre de demandants de millora en el mes de març era de 280 persones, amb un descens del 6% respecte del mes anterior i un 34,6% menys que l’any passat. 

D’altra banda, el nombre total de llocs de treball oferts, és de 1.630, amb una variació mensual positiva del 44,6%. Respecte al mateix mes de l’any anterior, la variació de nombre de llocs de treball oferts és positiva, amb un 10,6%.

Segons les dades publicades pel departament d’Estadística, durant els darrers dotze mesos hi ha una mitjana de 398 demandants en recerca i 324 en millora amb una variació negativa respecte a l’any anterior del 40,2%. La majoria dels demandants d’alta al Servei d’Ocupació que estan en recerca de treball fa menys de sis mesos que estan desocupats. El 57,9% dels que estan en millora de situació laboral tenen un contracte temporal. La gran majoria dels desocupats (87,9%) són de curta durada, mentre que el 12,1% ho són de llarga.

Pel que fa a la nacionalitat i el temps de residència, el grup més nombrós són els espanyols (32,6%) amb deu anys o més de residència, seguits dels portuguesos amb un 8,7%.

Les persones demandants en recerca d’un lloc de treball es concentren principalment en el tram del 40 a 59 anys (45,2%) mentre que les persones, demandants de millora de la situació laboral es troben en la mateixa franja d’edat, i representen el 47,5%. La quantitat de dones en recerca de lloc de treball representen el 47,1%, lleugerament menor a la dels homes (52,9%).

Així mateix, la majoria dels demandats són andorrans amb un 38,2% i espanyols amb un 33,2%, seguit d’altres nacionalitats (17,9%), portuguesos (7,1%) i per acabar els francesos amb un 3,6%.

D’altra banda, segons les dades del departament de Benestar en l’últim dia del mes de març, 21 persones eren beneficiàries de prestacions econòmiques per desocupació involuntària. Un 61,9% es troben en el tram de 40 a 59 anys, i la majoria són dones. Pel que fa al temps de residència, un 55,6% dels beneficiaris de l’ajut de deu o més anys que viuen a Andorra.

Per acabar, pel que fa als programes per al fonament de la contractació en el sector privat, hi havia 27 treballadors contractats a administracions públiques o parapúbliques i 25 persones contractades en el sector privat. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu