Search
Close this search box.

Termini de 45 dies per trobar l’amiant de Radio Andorra

L’inventari haurà d’identificar el tipus i la quantitat present a cada equip

El concurs que ha convocat el Govern per contractar una empresa que s’encarregui de la realització d’un estudi d’identificació i localització de materials que contenen amiant en les instal·lacions de Radio Andorra preveu que els treballs es facin en un termini màxim de 45 dies. Segons s’especifica en el plec de bases, aquest termini inclou el treball de camp i la redacció de l’informe-inventari.

El treball es durà a terme després que aquest estiu es detectés la presència d’amiant i això obligués a suspendre la rehabilitació dels elements que hi ha a l’edifici. Amb tot, des del Govern s’ha volgut aclarir que el procés de descontaminació no afectarà les obres per culminar el trasllat del ministeri d’Exteriors, ja que el producte no és present a l’ambient, sinó només en les peces aïllants de la maquinària que es repara.

Tasques  

Segons el mateix plec de bases, l’empresa adjudicatària del concurs haurà de fer un reconeixement in situ dels materials amb amiant existent als sistemes, equips i components que constitueixen Radio Andorra, les seves instal·lacions principals i les auxiliars. A dia d’avui, s’ha efectuat l’inventari dels elements d’amiant identificats a la sala d’emissors de la primera planta de l’edifici, però també caldrà realitzar la resta de l’inventari en els equips no analitzats d’aquesta planta, com per exemple la sala de convertidors. D’altra banda, també s’hauran d’inspeccionar les instal·lacions de la planta baixa (caldera, sistema de ventilació i refrigeració, etcètera) i els objectes que van ser emmagatzemats a la planta del soterrani.

D’altra banda, en el plec de condicions també es deixa clar que malgrat que l’objectiu final és l’extracció de tots els materials que continguin aquesta fibra, no es podran aplicar els procediments o tècniques destructives a l’hora de prendre les mostres, ja que els equips han de conservar-se íntegrament perquè es tracta d’elements d’especial valor històric. 
 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu