Search
Close this search box.
PUBLICITAT
Primeres edicions

Èxit de la primera festa de ‘lo Mondongo’ de la Massana

L'edició ha exhaurit les entrades amb un total de 350

La primera edició de Lo Mondongo de la Massana, festa centrada en la tradició de la matança del porc, ha exhaurit els 350 tiquets disponibles. La cònsol major de la Massana, Eva Sansa, ha destacat que “pensàvem que al ser un nou esdeveniment arribaríem com a molt a les tres-centes persones però hem vist que a banda de superar la xifra tothom ha valorat molt bé la festa, tant pel que fa a la qualitat gastronòmica com pel que fa a la recuperació de la tradició”.

A primera hora, els cònsols han lliurat els davantals als membres de la nova Confraria de lo Mondongo, formada per divuit cuiners professionals, que han començat a preparar les parts del porc per a les elaboracions. A les 12 h, durant l’acte inaugural, Sansa ha agraït la iniciativa a Josep Maria Troguet, president de la confraria i guardonat amb l’Homenatge a la Ciutadania 2024. Troguet ha proposat fixar la festa per Sant Asciscle i Santa Victòria, patrons de la Massana, proposta que el Comú ja valora positivament.

La jornada també ha inclòs un homenatge a l’actor i impulsor de tradicions Xavi Fernández, creador del personatge del Sisquet de Cal Sinquede, qui va contribuir a difondre les llegendes i costums de la parròquia. S’ha col·locat la seva forca amb una llaçada commemorativa, com a record d’una figura arrelada a la memòria col·lectiva.

Un altre moment destacat ha estat la taula-col·loqui moderada per Alfred Llahí, on padrins i padrines han rememorat antigues pràctiques de la matança del porc. Han explicat les tasques tradicionals i curiositats, com la influència dels cicles lunars o les creences relacionades amb les dones menstruants. També s’han exposat fotografies i estris antics gràcies a famílies de la parròquia.

El dinar popular ha tancat la festa amb un menú de trinxat i carn de porc cuinada amb la fogaina de cal Sabaté. Els assistents han valorat molt positivament la qualitat del menjar i l’ambient festiu, consolidant Lo Mondongo com una cita que podria esdevenir tradició.

Comparteix
PUBLICITAT
Notícies relacionades

Una resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix
El més destacat
PUBLICITAT
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Artista del Brasil
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu