Search
Close this search box.

Encamp torna a acollir el Campus Universitari de la llengua catalana

El projecte recupera la presencialitat després de dos anys telemàtics

Encamp va celebrar ahir l’acte de benvinguda a la trentena d’alumnes que aquest any configuren el 21è Campus Universitari de la llengua catalana. Durant la rebuda, en la qual van prendre part la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el cònsol menor d’Encamp, Jean Michel Rascagneres, es va donar la benvinguda a estudiants de països tan diversos com el Regne Unit, Cuba, Polònia, Itàlia, Portugal, Sèrbia, Alemanya, el Canadà, Mèxic, Irlanda, Espanya, França i la República Txeca.

L’activitat d’enguany se centra en la literatura i ofereix als participants, a través de cursos de llengua i diverses activitats culturals, la possibilitat d’integrar-se en el teixit social i cultural tant d’Andorra com de Catalunya. El Campus va inaugurar-se formalment la setmana passada a Girona i aquest diumenge els estudiants van arribar a la parròquia encampadana.

Durant la seva estada a Andorra, que s’allargarà fins al 7 d’agost, els estudiants rebran classes de català al matí i durant les tardes faran sortides per conèixer punts emblemàtics del país i de la parròquia. 

Riva va manifestar que aquesta «és una iniciativa que cal preservar» tenint en compte «la capacitat d’unió que té el català», ja que, com en aquest cas, permet apropar estudiants de molts països diferents que «donen major visibilitat a la llengua». La ministra va dir que, fins i tot, molts d’ells  aprofundeixen en el català més enllà de la formació fent estades al país.

Per la seva banda, Rascagneres va assegurar que aquest «és un projecte molt interessant», ja que permet reunir una trentena de joves a la parròquia de diferents països units pel català. «Que es pugui celebrar a Encamp representa un esdeveniment de molta importància», va assegurar, recordant que també és important fer promoció de la cultura perquè «és un valor essencial».

El Campus Universitari va néixer l’any 2002 gràcies al suport dels governs d’Andorra i de les Illes Balears. L’any 2003, l’Institut Ramon Llull s’hi va afegir com a organitzador conjuntament amb el Govern.

El projecte ha tingut sempre molt bona acollida perquè la llengua adquireix un perfil més pràctic gràcies a la convivència dels estudiants amb parlants nadius del català i la renovació constant del professorat, que és escollit per l’Institut Ramon Llull i el Ministeri de Cultura i Esports. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu