El ministeri de Cultura, Joventut i Esports reprèn la seva participació en el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), després de sis anys de pausa. Gràcies a aquesta represa de col·laboració, als concerts que celebrava el FeMAP a Engolasters (amb la col·laboració de FEDA) i Sant Julià de Lòria, s’hi afegeixen per aquesta 14a edició la celebració de concerts a Canillo (santuari de Meritxell) i Ordino (Casa museu Areny-Plandolit), assolint un total de quatre actuacions en territori andorrà.
La voluntat del ministeri és apropar encara més propostes de qualitat de música antiga a la ciutadania, valorar el patrimoni cultural i dinamitzar-lo, fomentant el Principat com a destí de turisme cultural i continuar fomentant l’impacte social de la cultura, segons posen en relleu en un comunicat a través del qual s’ha anunciat la represa de la participació. Val a dir que el projecte serà coordinat conjuntament entre les àrees d’Acció Cultural i Museus i Monuments del Departament de Promoció Cultural.
De forma que aquesta catorzena edició del FeMAP tindrà lloc del 4 de juliol al 24 d’agost del 2025, amb la celebració de concerts a 41 municipis del Pirineu. En aquest sentit, el FeMAP combina la música antiga de qualitat amb el ric patrimoni de la zona on se celebren els concerts, motiu pel qual treballa en xarxa amb les institucions locals per comptar amb una gran varietat d’espais i poblacions col·laboradores.
Un festival que ha esdevingut un referent i una xarxa que mobilitza espectadors d’arreu de Catalunya, fomentant un turisme cultural i un impacte econòmic a tota l’àrea pirenaica. A més, l’organització del festival s’encarrega de tancar acords amb hotels i restauradors locals i comercialitza entrades ‘pack’ que inclouen aquests serveis més els concerts. El FeMAP també inclou un programa social (FeMAP Social) a través del qual es duen a terme intervencions artístiques prop de persones en situacions socials complexes.