El Museu Carmen Thyssen Andorra està enllestint una col·laboració amb els estudiants de Ciències de l’educació de l’UdA per tal de dissenyar, plegats, una metodologia pedagògica més adequada i efectiva per a l’art. L’objectiu és millorar el nivell de coneixement sobre aquesta matèria a les escoles del país i aprofitar els recursos disponibles al territori, com ara el Thyssen que, des de la seva inauguració s’ha mostrat molt disposat a interactuar amb el teixit social del Principat.
«Estem parlant amb la Universitat d’Andorra per a fer coses junts, de fet, ja estem en fase de proves tot i que encara no ho hem oficialitzat. Volem treballar temes didàctics de magisteri i de difusió de l’art a través de l’educació però encara hem d’acabar de donar-li forma», va explicar el director del museu, Guillermo Cervera, en conversa amb El PERIÒDIC.
El propòsit a llarg termini és reforçar els fonaments artístics del país, encara que Cervera considera que actualment «el planter està interessant».
De l’escola a casa
El projecte de millorar l’educació de l’art a l’escola és important ja que el Museu Thyssen Andorra ha detectat que, sovint, són els nens que han visitat el centre amb l’escola els qui acaben arrossegant els pares a la sala d’exposicions i , per tant, els col·legis s’acaben convertint en difusors de l’art no només pels alumnes sinó per a tota la societat. Des del museu, l’apropament de l’art als infants és un dels eixos especials i durant tot l’any es realitzen tallers amb aquest objectiu.