Els candidats de les dues llistes que concorren a Andorra la Vella, Demòcrates + Socialdemòcrates SDP + Independents, i Enclar van donar el tret de sortida a la campanya electoral per a les eleccions comunals del 17 desembre. El candidat d’Enclar, Sergi González, va apuntar que l’excònsol major de la parròquia, Conxita Marsol va ser «la mentora» de David Astrié, i que pel que fa al seu llegat, «ha fet unes feines que hem de qüestionar i valorar». En aquest sentit, va manifestar que «s’ha deixat de banda» a la ciutadania, ja que ningú els va demanar «si es volien gastar quatre milions en unes fonts de colors». Per la seva banda, el candidat de Demòcrates, David Astrié, va destacar que «la dificultat i el repte a la vegada» serà separar la feina que correspon al Govern i al Comú; en relació al tema de l’habitatge i el descontentament de la ciutadania, Astrié va explicar que «últimament s’ha arribat a un consens amb una llei de l’habitatge, que està consensuada per moltes forces polítiques. S’ha arribat a una situació més calmada que la que teniem inicialment i això és el que ens ha de permetre a tots junts treballar amb tranquil·litat, reunint tots els agents socials implicats en tota la matèria d’habitatge i treballar conjuntament i amb tranquil·litat».
L’actual cònsol major va reconèixer que aquest serà un dels temes més importants de la candidatura, tot i que sigui «més competència del Govern». Precisament, Astrié va apuntar que el Comú d’Andorra la Vella ha cedit la parcel·la de la Borda Nova perquè l’Executiu hi pugui construir.
Altres temes que tindran rellevància en la candidatura de Demòcrates sera el medi ambient, la sostenibilitat, aspectes socials i mediambientals. Des d’Enclar també creuen que la qüestió de l’habitatge serà ben present en la campanya, però també van destacar que per a ells el més important és incidir en la idea que cal treballar posant èmfasi en el fet que «totes aquestes polítiques que s’han fet últimament, han estat pensant en el turisme i no pensant en el ciutadà» i que per aquest motiu és important fer polítiques pensades en el dia a dia del ciutadà.
D’altra banda, Astrié va manifestar que no creu que sigui favorit, i que creu que «són dues candidatures que totes dues lluitaran fins al final perquè totes dues tenen opcions». En aquest sentit, l’actual cònsol major va explicar que el fet d’haver estat els darrers anys al Comú, «potser sí que fa que jo sigui una mica més conegut que l’altre candidat, però en definitiva jo penso que les dues candidatures tenen les mateixes opcions». Astrié també va remarcar que incidiran en explicar el projecte polític que presenten, tot defensant que en aquests darrers anys, s’ha transformat la parròquia en l’àmbit urbanístic i en l’àmbit social i que «aquest és el missatge que hem de passar, que totes aquestes coses que s’han fet des del Comú s’han de continuar fent».
Per contra, des d’Enclar assenyalen que aquests anys «la ciutadania troba que hi ha moltes mancances», ja que la parròquia està «pensada molt cap al turista, però cap al dia a dia, cap als nostres ciutadans, s’ha deixat una miqueta de banda». Des d’Enclar manifesten que «hem de potenciar que la gent d’Andorra ens mereixem no ser uns de primera i uns altres de segona, tots som iguals», i per aquest motiu van incidir en la participació i en escoltar allò que la ciutadania vol.
Preguntats per la participació en les darreres comunals, que va estar per sota del 50%, des d’Enclar apel·laven a la «il·lusió que la gent participi i estigui implicada en el projecte», mentre que des de Demòcrates destaquen que cal més mobilització i que és la seva responsabilitat explicar bé els projectes.