Search
Close this search box.
Anna Mencos

Gina Cortesao, Paula Mulet, Cristina Armengol

Llevadores

Les llevadores donen l’empatia a les mares

Paula Mulet, Cristina Armengol i Gina Cortesao, són tres llevadores que treballen al país i que es van unir per a oferir tallers exclusius i serveis més personalitzats per a donar suport a les parelles embarassades i a les noves famílies. Ho fan des de Criand, una empresa que va néixer per a atendre, escoltar i resoldre els dubtes que les famílies tenen durant l’embaràs i entorn la criança del nadó. 

–Com va néixer Criand?
–Les famílies necessitaven atenció, ser escoltades i resoldre molts dubtes entorn de les cures del nadó o de la criança. Per això vam decidir crear uns tallers en línia que facilitaven a les famílies omplir aquest buit. Criand viu en constant metamorfosis, ja que escoltem les necessitats de la població i per aquest motiu, actualment el projecte continua oferint els tallers més demandats, però també ha ampliat els serveis.

–Com descriurien la maternitat?
–La maternitat és una etapa molt desitjada i valorada, sovint durant l’embaràs poden arribar a idealitzar-la. No obstant, les expectatives que es creen durant la gestació poden no correspondre amb la realitat després del part. En efecte, les dones solen expressar que no s’explica molt o prou la maternitat o per molt que t’ho expliquin, viure – ho és molt diferent. Durant el primer mes de la maternitat, les dones experimenten una tempesta emocional amb una sensació de sentir-se incompreses pel seu entorn, i la figura de les llevadores donen l’empatia a les mares.

–A les xarxes socials expliquen que fan tallers, en què consisteixen?
–Tenim grups de ioga en l’embaràs i postpart, dansa i porteig, tallers de baby led weaning, de disciplina positiva. La idea és anar més enllà i atendre la salut sexual i reproductiva de forma integral des de la primera menstruació fins la menopausa, hi ha molta feina a fer i estem treballant-hi.

–Com funciona la disciplina positiva?
–Som una generació que prové d’un sistema educatiu impositiu, en el que se’ns deia coses com «aquí mano jo». Dins de la criança respectuosa, l’objectiu principal és fomentar l’autonomia i la seguretat dels infants per tal que siguin futurs adults amb habilitats emocionals i socials. Com a col·laboradora de Criand, Elena Anglada, formada en aquest sistema educatiu, ofereix tota mena d’eines per a fomentar la comunicació, millorar la relació de pares i fills, validar els seus sentiments o emocions i despertar l’esperit crític dels infants són pilars bàsics de l’educació positiva.

–Com ajuden a les mares durant l’embaràs?
–Valorem cada dona i família des d’un punt de vista bio-psico-social, vetllem pel seu benestar i pel del nadó, oferim consells i resolem dubtes de forma individualitzada segons les seves necessitats. També oferim activitats per a connectar la dona amb el seu cos i amb el nadó de forma activa i alhora a través de la relaxació. La nostra idea és anar fent també tallers grupals on explicar i practicar amb eines que són clau en la preparació del part, a més de donar recursos per a preparar-se pel moment tan únic com serà el naixement del seu fill.

–I durant el postpart ?
–El postpart és una etapa molt bonica i alhora molt intensa, en aquest sentit oferim visites per a acompanyar les famílies i assessorar en l’alletament per a vetllar pel benestar de mare i fill fins a la quarantena. La Gina és llevadora, experta i assessora titulada en porteig i s’encarrega de fer assessoraments individuals o tallers grupals per a portejar els nadons amb total seguretat! També tenim tallers de ioga postpart, dansa i porteig que estan impartits per col·laboradores, és un bon espai per a compartir moments amb altres mares, el que és molt beneficiós per a totes.

–Estan preparant el ‘webinar’: «prepara’t per l’estiu», en què consisteix?
–Consisteix a oferir consells i informació basada en l’evidència científica sobre com protegir i cuidar els nadons durant l’estiu. 

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Corredor octogenari
Decoradora
Cònsol major de la Massana
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu