Search
Close this search box.
Reconeixement a la recerca

Laia Bautista desgranarà ‘L’evolució del Carnaval d’Encamp’ el pròxim dijous

El treball d'investigació aborda aspectes interessants i desconeguts com la gestió i creació del primer Carnval d'Encamp impulsat per Sícoris

La biblioteca comunal d’Encamp acollirà el dijous 20 de febrer, a les 19.30 hores, la presentació del treball d’investigació ‘L’evolució del Carnaval d’Encamp. El reflex de la societat encampadana i del Principat a través dels manuscrits de Sícoris. Anàlisi històric, social i cultural d’Andorra’. Un acte que comptarà amb la presència de l’autora encampadana, Laia Bautista Servat, acompanyada pel conseller de Cultura del Comú d’Encamp, Joan Sans.  

En aquest sentit, Bautista farà una presentació visual sobre l’evolució del Carnaval d’Encamp a partir d’imatges antigues de la festa i il·lustracions, així com dels programes i actes de la celebració des dels anys 70 fins a l’actualitat, afegint algunes imatges inèdites i de fons familiar, com ha fet saber.

Així mateix, la investigadora també explicarà com es va recuperar el Carnaval d’Encamp per Rossend Marsol i Clúa, Sícoris, fins a l’actualitat. Sobre això, i en paraules de la mateixa Bautista, es “revelaran descobriments plasmats en el treball de recerca, com la recuperació fragmentada del diàleg original dels Contrabandistes, l’arribada de Sícoris al Principat i com es va desenvolupar el primer Carnaval d’Encamp impulsat per Sícoris”.

Una feina que també recull l’esforç del poble per innovar i, alhora, mantenir certes tradicions, “com la matança del porc, que amb el pas del temps ha generat força controvèrsia, però que és un acte festiu basat en la memòria col·lectiva”; com també la farsa de l’Operació, la documentació del Cullerot, l’evolució del Sarau a les discomòbils i la creació de l’himne d’Encamp, entre altres aspectes.

Una investigació amb doble finalitat

Laia Bautista Servat va fer aquest treball de recerca, de més de 800 pàgines, pel seu treball de final de màster d’estudis i valorització dels patrimonis occità i català, EVOCA, cursat a la Universitat de Tolosa Jean-Jaurès. A més, el document va obtenir l’accèssit del premi Principat d’Andorra d’investigació històrica, atorgat pel Cercle de les Arts i de les Lletres i dotat pel Consell General en el marc de la Nit Literària al passat mes de novembre.

Comparteix
Notícies relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Artista local
Guanyadora del Gaudí a la millor direcció artística
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu