El mateix dia, avui, que la Policia i altres persones es concentren davant el Consell General, la plataforma AD800 ha convocat una roda de premsa per donar detalls sobre la manifestació general que ha convocat per al dia 21 d’octubre. El Govern fa temps que té motius per a preocupar-se davant l’allau d’iniciatives que tenen per objectiu exterioritzar el descontentament per una acció política que consideren insuficient per donar resposta a la crisi que ens ofega.
La gran pregunta és si DA,i més concretament Toni Martí, està sabent gestionar correctament l’enorme suport que va rebre a les urnes, gairebé un xec amb blanc per adoptar les mesures necessàries. Creiem que el balanç és ara per ara escàs per als 22 consellers generals demòcrates tot i reconèixer que l’Executiu s’ha trobat amb unes circumstàncies difícils i amb poc marge de maniobra.
Mai hi havia hagut un teixit social tan actiu amb l’afegit que el Govern s’ha trobat amb molts fronts oberts que possiblement no ha encarat de la forma més correcte. El tema del Patapou crema i Martí corre el perill que acabi cremant també a uns dels ministres que més feina està fent, com és Jordi Alcobé. Si la justícia acaba donant la raó a NHP el gabinet taronja tindrà un problema greu. El país necessita d’actuacions més enllà de la llei de tabac, perquè encara no se sap a ciència certa quins seran els fruïts de la tan airejada obertura econòmica i si realment es traduiran en l’arribada d’empreses puntures i la creació de llocs de treball, i encara queda per definir una reforma tant profunda com és la CASS, que tampoc necessita de més retards, mentre alhora el país està immers en una transformació important pel que fa al mapa fiscal amb la implementació de l’IGI i de l’IRPF més endavant, que hauria de ser just de forma que tothom hi contribueixi en funció dels seus ingressos. Però a dia d’avui es palpa un descontentament en augment que culminarà el 21 d’octubre amb una manifestació general, organitzada per AD800, i que segons els organitzadors i convocants respon «al malestar generalitzat de la població a tots nivells i a l’agressivitat de les reformes que l’Administració vol dur a terme».
Els organitzadors al·ludeixen a retallades en sanitat pública, més impostos i sobretot, a la intenció de preservar el capital en detriment de l’Estat del Benestar i de la competitivitat dels agents econòmics del país. Ha passat molt temps des d’aquell missatge televisiu en el qual el cap de Govern va admetre la delicada situació i la necessitat d’afrontar reformes immediates i impopulars. Ha transcorregut ja un any i mig de mandat i ja no s’hi valen excuses sinó respostes i fets, com clama aquesta ciutadania que cada cop surt més al carrer.
Per a més informació consulti l’edició en paper.