El Govern d’Andorra i l’Ambaixada de la República Popular de la Xina organitzen pel 12 i 13 de febrer l’Any nou Xinès. Per tal de celebrar un dels dies més importants del calendari oriental, diversos espais d’Andorra la Vella acolliran durant dos dies un seguit d’activitats gratuïtes que intentaran equiparar o fer un símil de la festivitat multitudinària que Xina fa cada any.
D’aquesta manera, divendres 12 de febrer a les 21.30 hores, el Centre de Congressos de la capital acollirà un concert de l’Orquestra Folklòrica del Teatre de Ball i Cant de Fujian. I pel que fa a dissabte 13 de febrer, a les 18.00 hores, a les 19.00 h i a les 20.00 h, s’oferirà una dansa de crancs i lleons.
Any Xinès / Segons el calendari Xinès, aquest any és el del mico. És sabut que l’entrada d’any és la festivitat més tradicional i important per al país oriental, tot i això, no és l’únic indret que ho celebra amb tanta efusivitat, ja que la jornada s’espera també amb gran entusiasme en altres països d’Àsia.
La data de començament del cap d’any Xinès ve determinada pel calendari lunisolar utilitzat tradicionalment a la Xina i en altres pobles que s’han vist influïts per la cultura de l’ètnia han, com coreans, japonesos o vietnamites. La celebració de Cap d’Any pot haver tingut un origen comú amb festivitats similars d’altres regions, com ara l’any nou persa de l’Iran.
Així, el Cap d’Any Xinès comença amb la segona Lluna nova després del solstici d’hivern boreal (22 de desembre), és a dir, entre 30 i 59 dies després, la qual cosa pot ser entre el 21 de gener o el 21 de febrer.
Orquestra Folklòrica / L’Orquestra Folklòrica del Teatre de Ball i Cant de Fujian es va fundar el 2007. Es tracta d’un grup professional de música folklòrica xinesa. Cada any, el grup actua en centres docents de Fujian per popularitzar i difondre la música tradicional.
A més, toca en diverses ocasions per a caps d’Estat i delegacions de països estrangers que han visitat la regió. Ha participat també en esdeveniments culturals i artístics importants dins i fora del país. Tanmateix, a través de nombroses gires pels cinc continents, ha contribuït activament a la difusió de l’art i de la música tradicionals de la Xina i a l’intercanvi cultural amb la resta del món.