Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

JOAN MARTÍNEZ BENAZET

Director assistencial del SAAS

La contractació és un dels majors problemes

El director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, posa de manifest els problemes de contractació amb què es troba l’hospital. / Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

–Quins serveis té previst ampliar el SAAS de cara als propers mesos?
–Recentment hem incorporat la cirurgia plàstica reparadora, la cirurgia bascular i la cirurgia maxil·lofacial. També tenim previst tirar endavant la Unitat d’Hipertensió Arterial i des de fa poques setmanes ja ens funciona la Unitat del Peu Diabètic. A més, hi havia un problema que s’arrossegava des de feia temps, que era la manca d’otorinolaringòlegs, fins i tot, no podíem cobrir les guàrdies. Però ara ja les tenim cobertes i acabem de fer el procés de se·lecció d’un altre otorinolaringòleg, que s’incorporarà properament.

–Es requerirà més personal per oferir aquests serveis?
–Si hem ampliat aquests serveis és perquè ja tenim a personal que els pot cobrir, tot i això, és cert que un dels problemes més grossos amb què es troba l’hospital és amb la dificultat de contractar metges, infermeres i personal en general. Cal tenir en compte que som un país no comunitari i que els tràmits de contractació són molt llargs i complicats. A aquest fet s’hi suma que Andorra no és tan atractiva com abans, perquè hi ha menys diferencial econòmic. I tot plegat fa que cada vegada sigui més difícil portar professionals al Principat.

–Aquest fet afecta el servei d’urgències?
–Sí. A urgències hi ha dificultats i venen derivades per la manca de contractació. Tenim una plantilla d’urgències derivada en 28 metges que no la podem cobrir perquè ens costa trobar professionals. Per això també fa poc que vam acudir a les xarxes socials, i la veritat és que vam rebre algunes respostes, però encara no estem coberts. Per solucionar-ho hem pensat en canviar una mica el model de guàrdies d’urgències i fer-les més atractives. Tot i això, he de dir que actualment a l’hospital hi treballen més de 1.000 professionals, per tant, la plantilla és prou extensa, però no tant com voldríem.

–Un altre tema que està actualment sobre la taula és el nou tanatori nacional que es construirà a Escaldes. Què passarà amb els espais de l’hospital que fins ara acollien aquest servei?
–Hi ha dos projectes importants a l’hospital de cara a un futur. Un és la reorganització del bloc quirúrgic. Volem implementar cada vegada més la cirurgia major ambulatòria i la idea és ampliar els espais cap aquest àmbit.

–Per què es volen centrar en aquesta cirurgia?
–Perquè és una cirurgia amb la qual el pacient no arriba a ingressar, això fa que sigui més segura per al pacient i evita que aquest agafi malalties hospitalàries.

–I l’altre projecte de futur?
–L’altre projecte és millorar l’hospital de dia, a aquest espai se li ha de donar la volta. A més, també volem fer un gabinet d’exploracions, perquè un hospital modern disminueix en llits i augmenta en dispositius d’aquest tipus. Per tant, l’àrea que es quedarà buida ens anirà bé per créixer. D’altra banda, l’antic tanatori també s’ha utilitzat com una zona de bioseguretat, i ens agradaria millorar i potenciar aquest espai.

–L’hospital podrà aprofitar algun espai del tanatori?
–Sí, se’ns ha ofert utilitzar uns espais de les futures instal·lacions per desenvolupar-hi els serveis d’autòpsies. Per tot plegat, crec que el canvi d’instaurar el tanatori fora de l’hospital serà molt beneficiós. 

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu