Carlos Nunes de Melo (Poços de Caldas, Brasil, 1982) va arribar al Principat el 2007. Era jugador professional de vòlei i Lluís Hillaire el va fitxar quan el CV Andorra estava a la Superlliga. Va obrir el gimnàs Crossfit les Valls.
–Segueix aquí, però la seva vida ha donat un gir de 360 graus…
–Jo vivia exclusivament del vòlei però el club va perdre la categoria i no hi havia diners per renovar-me… Tenia llicenciatura en educació física i vaig decidir quedar-me. Vaig anar a parar a AnyósPark i vaig combinar la feina amb un màster en direcció d’entitats esportives.
–I com va trobar allò del crossfit?
–Mirava moltes coses dels americans, que en aquestes coses són uns cracs. Vaig descobrir el crossfit, llavors un desconegut a Europa.
–I allà va veure businnes?
–D’entrada, no. A Barcelona, llavors hi havia tres centres… Avui, més de 60. Jo em vaig apuntar a un i baixava cada cap de setmana a entrenar com un client més. Em vaig començar a enganxar i passat un temps és quan em vaig plantejar fer una formació.
–I va marxar a Basilea?
–Sí. I després a Viena i a Brusel·les. I el meu projecte final del màster va anar de crear un centre de crossfit a Andorra.
–Només calia clientela, un problema perquè el crossfit no era gens conegut.
–Vaig crear el grup de facebook Carlos Melo Personal Training. Penjava rutines d’entrenament, convocava la gent a anar al parc, a les meves classes a l’UrbanGym…
–El centre de crossfit va obrir fa tres anys. Dona per menjar?
–Jo visc d’això però els meus socis, Ruben Rajadell i Yvan Gómez, no. El local és petit, tenim 120 clients i és difícil créixer més.
–I qui pot practicar el crossfit?
–Qui vulgui i quan vulgui. Sempre hi ha una classe.
–Però, t’has de fer soci, oi?
–Sí, però pagues el que consumeixes. Si vols venir un dia a la setmana pagues per les quatre o cinc sessions al mes i les fas quan vols: seguides, saltejades… Al gust del client.
–Per qui no ho sàpiga… De què va el crossfit?
–És una barreja de diverses modalitats esportives com ara l’halterofília, gimnàstica i exercici cardiovascular. La gràcia és que els exercici s’executen a alta intensitat. La gent vol canya, però traiem-nos l’estereotip que si no estàs quadrat no pots fer aquest esport.
–Existeix competició?
–Sí, però és privada. No hi ha cap federació.
–Parlant de competició, el CV Andorra torna a tenir equip sènior. Geni da Silva ja ha dit que s’apunta… I vostè?
–Jo vaig tornar a jugar al vòlei l’any passat, amb el CV Encamp. Allà hi som molts dels que jugàvem al CV Andorra quan va desaparèixer i me n’alegro que torni a fer-se equip sènior, però jo continuo on soc.