Search
Close this search box.

Adjudicat l’estudi per identificar l’amiant a Radio Andorra

Aquest procés es farà en paral·lel als treballs de remodelació de l’edifici

El Consell de Ministres d’ahir va aprovar l’adjudicació de l’estudi tècnic per  identificar i localitzar els materials de Radio Andorra que contenen amiant, que finalment ha recaigut en l’empresa Ecotècnic i suposarà un cost de fins a 15.582 euros. Tot i que fins que no es disposi d’aquests resultats no es procedirà a l’extracció d’aquest mineral que pot ser cancerigen, el Govern també va adjudicar la segona i última fase de les obres de conservació, rehabilitació i interpretació de l’edifici que es realitzaran en paral·lel a l’anàlisi tècnica i els posteriors treballs de neteja de l’amiant perquè aquest està localitzat només en alguns materials.

La previsió és que aquest estudi es completi en unes sis setmanes i que després ja es puguin licitar les intervencions per extreure l’amiant que es concentra majoritàriament en les emissores i altres aparells situats a la primera planta de l’edifici. Per tant, al mateix temps, es podrà procedir amb els treballs de conservació, rehabilitació i interpretació de l’edifici, que s’iniciaran al subterrani, una part de la planta baixa i el segon pis, i posteriorment es prosseguirà amb les zones ja netes d’amiant i tractades pertinentment a la primera planta. 

Un any d’obres

El projecte de remodelació de Radio Andorra, que està destinada a acollir les dependències administratives del Ministeri d’Afers Exteriors, està previst que s’allargui tranquil·lament un any. L’obra, que anirà a càrrec de l’empresa Auxini S.A., supera els dos milions d’euros d’inversió i, en aquesta segona fase, contempla diverses actuacions. En primer lloc, la construcció d’un nucli de comunicacions exterior, integrat per una escala i un ascensor, que ha de connectar l’antiga CG2 amb el nivell de la planta baixa de l’actual edifici. 

La segona i última fase de la rehabilitació suposa una inversió superior als dos milions d’euros

També l’habilitació de la planta semisubterrània perquè pugui acollir una vintena de llocs de treball i la de la planta baixa perquè pugui integrar l’espai de la recepció i oferir una desena més de llocs de treball. Posteriorment, s’adequarà el primer pis per ubicar-hi una sala de reunions i el segon per instal·lar-hi despatxos ministerials i altres espais polivalents que quedaran a sobre de la terrassa. Finalment, el projecte contempla l’adequació d’aquesta terrassa i de les claraboies de la segona planta, a més del condicionament dels espais exteriors.

Obstacles en el camí

L’alerta per la descoberta d’amiant a Radio Andorra va saltar a mitjans de l’estiu. La ministra de Cultura, Olga Gelabert, va explicar en el Consell de Ministres del passat 28 d’agost que s’hi havia paralitzat la rehabilitació de l’edifici històric perquè s’havia detectat amiant. De tota manera, aquell mateix dia en la roda de premsa posterior a la reunió dels membres del Govern, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, ja va explicar als mitjans de comunicació que el mineral en cap cas afectava l’estructura de l’edifici, sinó que es trobava localitzat en determinades peces perquè anys enrere s’utilitzava com a material aïllant. A més, va informar que tampoc s’havia detectat amiant en l’ambient, de manera que no havia afectat el personal que treballava en la rehabilitació de l’edifici. 

Tot i així, aquella troballa va obligar a paralitzar les obres i a reprogramar el calendari de la reforma. Després de pràcticament mig any d’aturada, amb l’adjudicació d’ahir ja es podran reprendre els treballs de construcció perquè s’avançaran mentre s’estigui realitzant l’estudi d’identificació i localtizació de l’amiant en els materials i la posterior neteja del mineral, sense que un procés perjudiqui l’altre.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu