Search
Close this search box.

El Cineclub selecciona de nou petites joies del cinema d’autor

A les pel·lícules europees s’hi sumen propostes asiàtiques

El Cineclub de les Valls reprèn l’activitat cinèfila a mitjans de gener amb un trimestres en què ha programat sis títols, dos per més. La majoria són europeus però també hi ha una proposta israeliana i una d’Iran. Tampoc falta el millor cinema negre nord-americà.
 
El trimestre l’obrirà Taxi Teheran (Iran, 2015) la sorpresa de l’any, un fals documental que ha convençut la crítica. Jafar Panahi n’és el director, el guionista, el productor i l’actor principal ja que és el taxista que durant la pel·lícula entrevista els passatgers que transporta pels carrers de Teheran. El film s’ha endut l’Ós d’Or del Festival de Berlín.

D’Israel, amb coproducció amb Alemanya, arribarà la comèdia negra Mita Tova («La festa de comiat»), que el 2014 es va endur el premi del públic al Festival de Venècia, i el premi a la millor pel·lícula a la Seminci. En una residència d’avis, un grup d’amics crea una màquina per facilitar l’eutanàsia a un amic malalt terminal. Però corre la veu i més d’un els demana usar la màquina.

 
CINEMA NEGRE / Al febrer, A most violent year («L’any més violent») recupera l’essència del millor cinema negre nord-americà. Amb un repartiment de nivell (Oscar Isaac i Jessica Chastain), es recrea el Nova York de principis dels anys 80, concretament, l’any 1981, considerat el de major índex de criminalitat a la ciutat. Una parella amb un negoci d’èxit intentarà tirar endavant tot i la violència que pateix la ciutat.
 
Game Over, d’Alba Sotorra, és una coproducció entre Espanya, Alemanya i Afganistán que enguany s’ha endut el premi per al nou talent del DocsBarcelona International Documentary Film Festival. La projecció del documental es farà amb el suport del col·lectiu Ull-Nu, organitzador del Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus. La trama tracta sobre un jove que se’n va a la guerra però en torna perquè s’hi avorreix, però a casa es trobarà amb una guerra familiar provocada per la crisi. El jove haurà de madurar.
 
Al mes de març continua el suport al cinema europeu. Bande de filles, escrita i dirigida per Céline Sciamma, presenta un grup d’adolescents franceses que viuen la llei del carrer, entre la violència i l’amistat.  Una jove, oprimida per la família, l’escola i els nois del barri, coneix un grup de noies molt lliures i s’uneix a la banda. La seva transformació és total, fins i tot canvia de nom.
 
Finalment, les projeccions del trimestre al Cineclub de les Valls acabaran amb un film català, Un dia perfecte per volar, de l’introspectiu Marc Recha, que ha rodat un film intimista amb el seu fill Roc Recha, de 8 anys, i Sergi López. La trama és molt senzilla: un nen fa volar un estel que li ha regalat el seu pare, però el vent enreda l’estel entre unes bardisses i el pare l’haurà d’ajudar. 
 
El Cineclub de les Valls continua programant una acurada selecció dels millors films que no es mouen al circuit comercial. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu