Search
Close this search box.

El Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i l’Àrea de Polítiques d’Igualtat d’Afers Socials, amb la col·laboració de l’Institut Andorrà de les Dones, treballen actualment en l’elaboració d’un nou document per impulsar la igualtat i la sensibilització i lluita contra els estereotips sexistes. En concret, es tracta d’un document que, mestres de maternitat i primera ensenyança podran incorporar a les seves classes sempre que segueix la línia del contingut marcat al currículum acadèmic.

El document, en el qual el Govern està treballant, conté un seguit d’activitats educatives i casos pràctics centrats en la igualtat de gènere. L’objectiu del nou recurs és mantenir ferma la lluita contra les desigualtats de gènere existents, per aquest mateix motiu, s’elabora de la mà d’experts en la matèria, segons va exposar la ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, a la 14a reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica (CONPVGD) que es va celebrar ahir dimarts 31 d’octubre a l’edifici administratiu del Govern.

En la mateixa línia de propostes d’actuacions referents a l’educació, Marín va avançar que durant els mesos de novembre, febrer i abril es programaran un seguit de sessions formatives en igualtat de gènere i violència de gènere adreçades als responsables d’igualtat de tots els centres educatius.

REFERENT DE GÈNERE / Pel que fa a la figura del responsable d’igualtat, es tracta d’un referent amb el qual ha de comptar cada centre educatiu per tal de prevenir i evitar comportaments masclistes a l’entorn educatiu del Principat. La proposta, que es va incloure al Pla de sensibilització per a la igualtat de gènere, va ser aprovada l’any 2020.

A més, la ministra va confirmar que els tallers d’igualtat i violència de gènere es continuaran impartint als estudiants de tercer i quart de Segona d’Ensenyança.

Tot i això, a la trobada es va fer un balanç del conjunt d’altres actuacions que s’han dut a terme enguany, com són la Guia per elaborar plans d’igualtat obligatòria per a empreses, el Codi de prevenció i abordatge de conductes d’assetjament sexual i per raó de sexe, obligatori tant en les empreses com en les entitats del sector privat. Aquests dos projectes s’han impulsat enguany per defensar el dret de tracte i oportunitats, la qual busca la no discriminació entre dones i homes.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu