Search
Close this search box.
Els investigadors de la Universitat de Barcelona, han descobert al jaciment paleolític de Montlleó, a la Cerdanya, una llar de foc, diversos penjolls afaiçonats sobre cargolins marins procedents de les costes de la Mediterrània, i un penjoll elaborat mitjançant una urpa d’ós, una peça única que es calcula que té 18.000 anys d’antiguitat.
 
Aquestes noves descobertes consoliden Montlleó, al terme de Prats i Sansor, com un dels principals jaciments paleolítics més importants del sud dels Pirineus i ha permès conèixer més detalls sobre els grups que hi habitaven. A més, les investigacions al jaciment han constatat la relació entre els Pirineus i la Mediterrània, ja que s’ha trobat una gran varietat d’espècies de cargols marins perforats. 
 
Per això, Montlleó s’ha consolidat com l’excavació més important del Paleolític a Catalunya. El professor de la UB, Xavier Mangado, un dels directors de l’equip arqueològic, ha destacat que amb la llar de foc es podrà confirmar si la data exacta del jaciment és de fa 18.000 anys. Per Mangado, les troballes són clau per conèixer més aspectes dels grups nòmades que ocupaven aquest territori durant l’època glacial i en una etapa prèvia a l’aparició de l’agricultura. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu