Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Sis associacions es reuneixen per consensuar la llei d’igualtat

Els grups es troben i acorden les «línies vermelles» que creuen que ha d’incloure el text

Sis associacions del Principat destinades a la defensa de col·lectius vulnerables a  l’exclusió social i discriminació aglutinen els seus recursos sota un grup anomenat d’igualtat per encetar la creació del full de ruta amb què encaren la futura llei destinada precisament a aquest objectiu global.

La finalitat en què s’inscriuen les reunions resideix, primordialment, en l’establiment de les «línies vermelles» que les associacions consideren que els parlamentaris encarregats d’elaborar el reglament no haurien de traspassar.
 
L’Associació de Minusvàlids i Disminuïts (AMIDA), Stop Violències, Som com Som, l’Associació de dones d’Andorra, la Fundació Tutelar, la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat i, en darrer lloc, altres persones que a títol personal van decidir inscriure’s en aquesta iniiativa de participació ciutadana a la política, a l’espera de rebre per part de l’administració competent l’esborany de la ja esmentada futura reglamentació, han iniciat trobades encarades a consensuar les directrius a les que esperen que els parlamentaris sobre qui recau la responsabilitat de desenvolupar la normativa se cenyeixin per tal de respectar els drets bàsics dels col·lectius socials més vulnerables a la discriminació.
 
Així, les reunions entre els membres de les diferents associacions, que es van agrupar sota un mateix paraigua, ja han posat en marxa l’elaboració del full de ruta que presentaran als consellers competents i en què marcaran, segons informen a través d’un comunicat de premsa, els paràmetres que el Consell General hauria de tenir en consideració a l’hora de fundar la normativa. 
 
Els diferents col·lectius creuen que la regla en què actualment treballen haurien d’incloure una sèrie de mesures el principal objectiu de les quals es destini a facilitar la pròpia tasca de les conglomeracions de persones que vetllen per la defensa de la matèria que regirà la llei.
 
El text que actualment es treballa al sí de la Comissió Legislativa d’Afers Socials, segons les associacions, hauria d’ésser un recurs efectiu per permetre el desplegament de diversos convenis i ratificacions que, malgrat es trobin ja en vigor, no estan sent degudament desenvolupats a causa dels entrebancs administratius que entorpeixen la seva evolució i, per tant i tal com asseguren les sis associacions, no s’estan duent a terme com s’hauria de fer, lamenten a través del comunicat.
 
La voluntat del full de ruta que els ocupa avui dia i amb què participen de la creació de la per ara inexistent llei d’igualtat és, en definitiva, col·laborar amb les institucions i actors públics que s’encarreguen de la redacció d’un primer esbós del que s’ha de convertir en una llei llargament reivindicada per nombrosos col·lectius socials.
 
Tria de delegats/ Per tal d’afavorir l’agilitat a l’hora de reunir-se i, de la mateixa manera, advocant per l’eficàcia i l’eficiència de les seves trobades, els diferents organismes tenen previst triar, en el transcurs de les properes setmanes, dues persones que han d’ostentar el rol de la delegació d’aquest conjunt de grups.
Aquests dos delegats tindran la responsabilitat de representar i donar veu a les associacions. De la mateixa manera, seran el canal per intercanviar informació amb els polítics i altres actors. No obstant això, únicament seran portaveus de les decisions, que seran examinades i consensuades per les sis agrupacions. La voluntat és que el text sorgeixi d’una base sòlida per a assolir el més ampli suport social.
 
Els presidents de Som com Som i d’Amida, Carles Perea i Agustina Grandvallet, respectivament, ja han encetat aquest full de ruta en què s’aniran afegint els acords i peticions que es considerin escaients.
Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu