El Govern està analitzant si denuncia la concentració que més d’un centenar de persones va realitzar ahir davant l’edifici administratiu del Prat de la Creu en contra de l’obligació de presentar el certificat Covid, ja que semblaria que no haurien demanat, o obtingut, els permisos necessaris per la protesta, i tampoc s’haurien respectat les distàncies de seguretat. «Estem vivint una dictadura sanitària; la gent ha perdut la feina per no estar vacunada i al final els que no hagin rebut el vaccí, no podran ni sortir de casa», va afirmar una de les principals impulsores, Carine Montaner, enmig de crits de «Llibertat» i «Benazet dimissió». A més, en relació amb l’efectivitat de la vacuna i la seva repercussió social, Montaner va assenyalar que «s’estan trepitjant els drets de les persones sense cap base científica» i que «l’eficàcia dels vaccins que promouen les farmacèutiques és pur màrqueting».
Una visió que res té a veure amb la del cap de Govern, Xavier Espot, que va afirmar que des de l’Executiu respecten «enormement» el dret de manifestació de la ciutadania que tingui una opinió divergent envers l’estratègia de l’Administració per lluitar contra la pandèmia, però va refermar que aquestes actuacions no canviaran els objectius que pretén assolir el Govern. «Per moltes manifestacions que hi hagi, per molt soroll i cridòria que es faci en plena sessió del Consell de Ministres, no ens sentim condicionats per aquesta actuació, la respectem, però no estem condicionats, tenim molt clares quines són les nostres fites i, a més, creiem que també tenim l’aval majoritari dels ciutadans en l’assoliment d’aquests objectius», va manifestar.
El ministre Portaveu, Eric Jover, va anar més enllà i va demanar que qualsevol protesta es basi en «la racionalitat» i «no s’aprofiti per oportunisme polític». A més, va denunciar les imatges de règims totalitaris que es van poder veure (el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, amb l’aparença de Hitler) i que «demostren el desconeixement» dels manifestants. Així mateix, va recordar que Andorra no és l’únic país que està prenent aquestes mesures, sinó que va en concordança amb l’entorn, i va considerar que el país «ha tingut molta sort» en tenir al capdavant de la crisi sanitària «un professional» com Benazet. Ell, per la seva banda, va negar cap voluntat de dimitir i va demanar «fixar-nos en Europa, on és evident i indiscutible que els països amb les taxes de vacunació més baixes, presenten més mortalitat» per Covid. «No hi ha dubte que els moviments anti-vacunes maten i ensorren les economies», va dir, tot demanant-li a Montaner que «consulti amb la seva consciència». «Encara és a temps», va afegir Benazet.