La 3a actualització del Pla director del Camp de neu Ordino-Arcalís ha quedat aprovada. Així s’ha dictaminat ahir en una nova sessió de Consell de la parròquia, en què es va informar que aquesta darrera actualització consistirà en un increment d’un milió d’euros que se sumarà a la inversió inicial de 600.000 euros ja executada. Tal com s’ha recordat la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, el Comú d’Ordino és soci accionista de l’estació SECNOA, per la qual cosa la corporació «no ha d’aportar cap tipus d’import, sinó que és una proposta de SECNOA en tenir la capacitat suficient per augmentar la inversió prevista».
De manera més desglossada, la cònsol menor ha indicat que aquest milió d’euros es repartirà en la instal·lació de més canons de neu artificial (600.000 euros), ginys mecànics (360.000 euros), millores en l’escola d’Esquí i Snowboard (250.000 euros), millores en les pistes d’esquí (165.000 euros) i treballs de restauració (105.000 euros). Cal destacar que a aquesta tercera revisió la precedeixen les aprovades el maig del 2021 i el juny del 2022, a través de les quals ja es van invertir en alguns canvis com la remodelació de l’edifici Coma o el telecadira Orri.
Subhasta de les places de la Covanella / Un altre dels punts destacats de la sessió d’avui ha sigut la proposta de la convocatòria de l’onzena subhasta pública d’11 places de l’aparcament de la Covanella, la qual ha sigut aprovada amb vuit vots a favors, un en contra de la consellera de Movem Ordino, Bàrbara Pàmies i una abstenció del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa. Aquest darrer, qui ha mantingut sempre la mateixa opinió des que es va donar el tret de sortida a aquestes subhastes, ha recordat que les places públiques formen part d’un conveni que es va signar amb els propietaris durant el seu mandat: «Malgrat ser de cessió obligatòria, es va negociar amb la propietat uns subsols on hi havia totes aquestes places d’aparcament, a més d’uns locals on hi ha serveis de manteniment», ha afirmat el conseller, afegint que «m’estranya que la corporativa vagi venent un patrimoni comú d’aquesta manera».
Pàmies, per la seva banda, s’ha interessat en saber els motius pels quals no s’han posat les places públiques a disposició de la gent en forma de lloguer, una qüestió que Choy ha argumentat sota el pretext «de continuar amb la mateixa línia que es va fer en anteriors mandats».
Alguns dels altres punts als quals s’han donat llum verda han sigut l’aprovació d’un crèdit extraordinari pel finançament dels serveis tècnics dels esdeveniments realitzats en el marc de l’Andorra Crea, el jurament i nomenament d’un agent de circulació o la modificació pressupostària d’un suplement de crèdit per a les Bordes al Serrat, la qual ha passat d’un import de 60.000 euros a un de 113.000. «És la conseqüència dels preus de les obres. No és la primera vegada que ens hem trobat que el que havíem pressupostat a principis d’any no es pot complir per la pujada dels preus», ha esmentat Choy.
El laboratori Grifols, de nou present / Durant la seva intervenció posterior a la sessió del Consell, Dolsa ha volgut posar en relleu el succeït al laboratori de Bellvitge, on el cap del centre va traspassar per una infecció i diversos treballadors van haver de ser ingressats: «Amb situacions com aquesta es comprova que jo no faig demagògia amb el Laboratori P3 Grifols, així que no em poden dir que la implantació d’un centre com aquest estarà controlat en tot moment perquè no és així», ha indicat, ressaltant la importància de dur a terme una «consulta popular que freni aquesta implantació». Qüestionada sobre aquest fet, Choy ho ha justificat sota el pretext «d’una mala praxi per part dels científics» i que, per tant, «es tracta d’un fet puntual i aïllat que no és comparable al que pot passar aquí».