La Confederació Europea de Professionals Inmobiliaris (CEPI), a falta de la ratificació per l’assemblea, ja compta amb un membre més, el col·legi d’agents i gestors immobiliaris d’Andorra (AGIA). El president de l’AGIA, Jordi Galobardas, va valorar com a «molt positiu» aquest pas i com a «oportú», perquè Andorra es troba en negociacions amb la Unió Europea (UE) per arribar a un acord d’associació. La iniciativa de presentar la candidatura per a poder entrar a la CEPI es va dur a terme gràcies a la reflexió que, en l’actualitat, «la major part de les decisions es prenen en l’àmbit europeu» i no pel fet de tenir l’opció de competir internacionalment en un futur. A més, a causa que l’entorn europeu produeix un alt nivell de directives i reglamentacions de forma constant «fa dificultós poder-les seguir a distància», com va manifestar Galobardas. Aleshores, l’entrada a la CEPI proporcionarà la possibilitat a l’AGIA de reaccionar a temps davant aquestes noves legislacions europees que els poden afectar quan l’acord d’associació sigui una realitat.
La CEPI es va establir a Brussel·les el 1990 com una organització internacional sense ànim de lucre i entre els seus membres compta amb associacions nacionals, amb seu a Europa, que representen agents immobiliaris i administradors de finques. El seu objectiu principal és donar suport a les transaccions immobiliàries europees i transfrontereres desenvolupant el treball i les activitats dels professionals immobiliaris, sempre tenint en compte al consumidor. Així doncs, l’AGIA comptarà amb un recolzament a escala europea per defensar els seus interessos. L’alternativa a la incorporació a la CEPI seria «tenir una persona per a executar aquestes tasques d’assessorament però no és factible per la nostra petita dimensió», va reconèixer Galobardas. Per tant, l’organització, en el moment que la legislació europea es comenci a aplicar a Andorra, facilitarà informació i contactes alhora que exercirà el paper de lobby davant les institucions europees per l’AGIA, com passa amb la major part de les indústries.
D’altra banda, el president de l’AGIA confia en el fet que les empreses estrangeres que es puguin establir a Andorra ho faran en les mateixes condicions que les que ja hi són. En aquest aspecte, va destacar que «la problemàtica residiria en si «aquests negocis, pel simple fet de radicar-se en l’exterior, tinguessin un avantatge comparatiu». Dit això, no tenen previst que hi hagi cap conflicte en aquest sentit, ja que tenen unes previsions de com està programat l’acord en el qual Andorra es troba negociant amb la Unió Europea. El president va concloure que «qualsevol empresa que vulgui actuar al país s’haurà d’adequar a la legislació andorrana».