El president del grup parlamentari demòcrata i de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, Ladislau Baró, va explicar al programa de RNA, Ara i aquí, que ha signat l’empara que trametrà al síndic general, Vicenç Mateu, per obrir la investigació de la informació que, suposadament, es va filtrar des de la comissió especial i que va ser utilitzada per la denúncia dels Cierco contra l’Estat.
Aquesta filtració era la base de la carta que la directora de l’INAF, Maria Cosan, va enviar al Consell General on recordava l’obligació de mantenir en secret la informació que aporten els compareixents.
Baró va indicar que aquesta filtració va ser constatada per l’INAF i va negar les informacions fetes públiques per «algun grup parlamentari» assegurant que l’INAF era responsable d’aquest fet i que havia de demanar excuses. Baró va considerar que el síndic ha d’esbrinar què ha passat i evitar que es torni a repetir, a través dels instruments genèrics de què disposa, tot i admetre que s’ha de constituir una legislació en matèria de secrets d’estat.
En declaracions a l’Agència ANA, Baró va afirmar que, des de la comissió, es vol saber d’on ha sortit la filtració i evitar que torni a passar. Tot i que va considerar que els fets han vulnerat alguns preceptes, tenint en compte que el Reglament del Consell General parla del deure de confidencialitat i l’acord que hi ha a la comissió de treballar de forma confidencial, va reconèixer que és complicat saber d’on ha sortit la filtració i que «hem de treballar tots plegats per la regulació sobre matèries reservades i confidencials».
D’altra banda, Baró va aprofitar per valorar l’afer de Rosa Ferrer i la seva delicada situació després del trencament entre Cd’I i DA i el pacte amb Liberals a Andorra la Vella. El president del grup parlamentari demòcrata va assegurar que és prioritari que es mantingui l’estabilitat parlamentària, i va afegir que «Rosa Ferrer ha de continuar al Govern passi el que passi a les eleccions comunals».