Search
Close this search box.
Judith Sáez

Canillo buscarà ofertes d’oci ‘indoor’ per fer rendible el Palau

El comú buscarà activitats que explotin les instal·lacions existents per adaptar-se a la demanda turística

El Comú de Canillo segueix immers en la negociació per a la renovació del contracte del Palau de Gel sense apartar la mirada del pla d’inversions que s’haurà de definir per adequar les instal·lacions i que aquestes siguin segures. Segons va avançar el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, a EL PERIÒDIC, serien moltes les zones que s’han de reformar, però un dels punts clau per al futur del palau és «pensar en activitats alternatives a les que hi ha actualment» amb l’objectiu de potenciar-lo i fer-lo més atractiu.

Durant la campanya electoral, el grup Junts Fem Canillo ja va evocar la necessitat que el Palau de Gel recobrés l’atractiu que tenia fa 30 anys. Així, ara consideren que s’hauran de cercar nous serveis, esdeveniments i espectacles que donin resposta a les demandes turístiques actuals i apropin de nou el negoci a ser un referent estatal pel que fa a l’oci. «És un repte que tenim sobre la taula i que podrem començar un cop hàgim signat el contracte amb la propietat», mencionava Camp, que aspira que l’acord es clogui «per molts anys».

La negociació s’emmarcarà en un context de pèrdues constants del Palau de Gel. De fet, segons reconeixen des de l’administració comunal, es tracta d’un servei que fa molts anys que té resultats negatius que, a més, enguany, a causa del tancament provocat per la pandèmia Covid-19, encara s’ha accentuat més. En concret, el cònsol parlava d’un descens corresponent al 43% dels ingressos a l’equipament, respecte als resultats registrats durant l’exercici de l’any 2019.

Amb tot, un cop s’hagin reformat les instal·lacions deteriorades, Camp preveu crear més «oferta d’oci indoor», complementària a l’existent i que encaixi en les instal·lacions. Un exemple d’això, serien les activitats de kàrting o de caiac polo, que ja es van incloure anteriorment. El que està clar per al responsable polític és que s’hauran de potenciar els espais de la pista de gel, la piscina i el gimnàs. «Poden haver-hi altres activitats que siguin atractives perquè no sigui tan deficitari», recalcava sense desvetllar cap idea: «tenim alguna cosa pensada, però és prematur dir-ho», eludia.
En conjunt, es poden realitzar més d’una desena d’activitats al Palau de Gel. Pel que fa a la pista, més enllà de patinar, també és possible jugar partits de cúrling, d’hoquei, de broomball o practicar kàrting. A més, a part de nadar, a les instal·lacions de la piscina es poden fer partits de caiac polo o waterpolo, mentre que el gimnàs es complementa amb una pista de tenis exterior i una pista d’esquaix. A partir d’aquí, s’avaluaran noves activitats.

Minibús per al Roc del Quer

Cobrar a les persones que vulguin anar al Roc del Quer està sobre la taula. De fet, tant els consellers de la majoria com de l’oposició coincideixen en potenciar els atractius turístics que ja existeixen a la parròquia. Entre ells hi ha aquest mirador ubicat enmig de la carretera de Montaup que acull desenes de milers de visitants durant l’any i que Camp creu que augmentaran quan s’inauguri el pont tibetà de la Vall de Montaup. «Podria haver-hi un volum addicional de cotxes», subratllava el cònsol, tot avisant que l’aposta inicial de l’administració és facilitar un mitjà de transport col·lectiu, per exemple un minibús, que connecti el poble de Canillo amb el Roc del Quer. Així, destacava que es podria descongestionar la carretera i alhora seria una font d’ingressos. I és que, el cobrament d’entrades encara no està clar per part de la majoria, que ho valora amb cautela i justificant que «si hem de perdre molts visitants, no seria bo».

Des del comú ressalten que la parròquia cada vegada té més oferta turística que no depèn de l’estació d’esquí d’Ensisa, però és conscient que han de potenciar-la i estudiar les millors formes per «fer-la arribar al client que ve a Andorra, tant en l’àmbit de comunicació com de comercialització», deia Camp. De moment, el cònsol envia un missatge esperançador, matisant que s’està a l’inici d’aquesta iniciativa que pretén trobar una estratègia global i conjunta per vendre els serveis turístics canillencs i assegurant que s’està treballant per la temporada d’estiu de l’any vinent. Tot i això, l’exministre de Turisme assumeix que no només caldrà fer inversions en l’àmbit de les obres sinó també amb recursos humans, «equips de treball que ho potenciïn», assenyalava.

El pont tibetà arribarà a la tardor

El projecte del primer pont tibetà, que s’instal·larà a la Vall del Riu, segueix en exposició pública però en acabar les tres setmanes fixades, les obres començaran. El període de construcció que s’estima és de nou mesos, els quals podrien allargar-se si s’origina un «hivern dur». El cas és que els treballs s’hauran de realitzar a una alçada d’entre 1.900 i 2.000 metres, el que fa augmentar les possibilitats d’aturar-les momentàniament, tot i que si tot rutlla segons el previst, les tasques estaran enllestides entre finals de l’estiu i principis la tardor de 2021. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu