Search
Close this search box.
Elisabet Cortiles

Bonell defensa les mesures temporals mentre no arribi el vial de la Massana

El director de Mobilitat justifica les propostes plantejades per Molné

El director de Mobilitat, Jaume Bonell, va manifestar ahir que comparteix la mateixa preocupació del comú de la Massana sobre els embussos de trànsit que es formen cada matí al centre de la vila. Bonell va assegurar a EL PERIÒDIC que «les propostes fetes per la cònsol major, Olga Molné, es poden entendre com unes mesures provisionals a l’espera del vial».

En aquest sentit, el càp d’àrea de Mobilitat va voler refermar la seva defensa per la construcció del vial de la Massana. «Coincideixo totalment amb l’opinió del comú massanenc sobre la necessitat de fer la infraestructura. Més enllà de les possibles solucions temporals, el vial és l’única opció». Malgrat tot, Bonell va admetre que les propostes d’escalonar les entrades a l’escola o de sincronitzar els passos de vianants, «s’haurien d’estudiar primer i consensuar amb Mobilitat i Educació».

Millora del trànsit /
La cònsol massanenca va comentar dimecres passat, durant la roda de premsa posterior a la sessió del comú, que des de l’administració estaven formulant idees per descongestionar la circulació de vehicles a la parròquia, especialment en hores puntes. Molné, però, va admetre que les propostes encara s’han de parlar amb la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, perquè «la corporació no té competències en aquest àmbit». Per la seva banda, Educació estaria a l’espera de rebre la petició.

La cònsol plantejava modificar l’horari escolar perquè «si tots els alumnes en lloc d’entrar a les 9.00 ho fessin una mica abans, ajudaria a no trobar-se amb les persones que van a treballar». L’altra possibilitat, la de sincronitzar millor els semàfors, evitaria «interrompre el trànsit constantment», perquè, com va dir Molné, «l’únic que fa és allargar la cua». Ambdues propostes, va remarcar, són només «idees» mentre no arriba el vial, ja que com va acceptar la cònsol, el projecte definitiu encara «pot trigar quatre o cinc anys» i, per tant, més enllà d’aquesta legislatura. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu