L'opinió de:
Influencer gastronòmica @regaderafoodie

Babek

Descobrir altres cultures és una de les experiències més enriquidores que podem arribar a tenir. I quan es fa a través del paladar, millor que millor. Jo em declaro fan absoluta de provar gustos nous, per això, quan em vaig assabentar que un restaurant de l’Orient Mitjà havia aterrat a Andorra no vaig trigar ni una setmana en anar a tastar-lo. 

Avui ens desplacem a la Massana per parlar del Babek, un restaurant on agafen els plats més típics de la gastronomia de l’Orient Mitjà i els fusionen amb la mediterrània i amb molta brasa. I quin és el plat més conegut d’aquella zona, aquí, a casa nostra? Evidentment, el kebab. Però si us han vingut al cap aquells rotlles de carn punxada en un pal que va girant mentre es tallen trossets petits per posar-los al pa juntament amb una barreja d’enciams, tomàquet i ceba, esteu ben equivocats. A aquest restaurant no fan el kebab tradicional, aquí fan babeks,  que és kebab escrit al revés. Perquè la idea és la mateixa, però la execució no té res a veure. Són originals fins i tot en el nom!

Us poso algun exemple dels babeks que tenen en carta i em dieu si alguna vegada heu tastat un kebab igual: xai a la brasa amb salsa de iogurt i formatge feta; vedella cuinada a baixa temperatura amb un ou potxé; contra cuixa de pollastre marinat en mantega al estil oriental; porc fumat amb relish de cogombre i crema de cheddar…. Se us fa o no la boca aigua? Doncs aquests, i algun més, els trobareu al Babek, sempre presentats en un pa de durum obert perquè el tanquis tu mateix. Aneu practicant a casa perquè us surtin uns babeks perfectes! 

Però si he de ser sincera, tot i que el plat estrella de la casa sigui, com ja hem vist, els babeks, a mi el que  em va captivar van ser els seus entrants i les seves postres. Tenen moltes opcions d’entrants, i totes les que he tastat jo m’han encantat tant pel seu gust com per la seva originalitat. Què em dieu, per exemple, de l’alvocat a la brasa amb pesto de festucs? O el porro fet a la brasa amb cacauets fregits amb mel i donja? També tenen plats més tradicionals de la gastronomia de l’Orient Mitjà, com el mutabal –crema d’albergínia amb formatge de cabra–, o el labneh –formatge cremós de iogurt especiat– que heu de tastar. I no us perdeu les seves brabeks, patates braves fetes al seu estil i boníssimes!

Respecte a les postres, fan un pastís de formatge molt bona i un tiramisú amb galeta spéculoos molt sorprenent, però, per mi, la joia de la corona és el seu banofee, amb galeta, plàtan, dolç de llet i nata. Sobretot, sobretot, deixeu espai per les postres! Quedeu avisats.

Ah, i tenen opcions sense gluten, opcions vegetarianes i accepten animals. Tothom pot gaudir de la sorprenent cuina del Babek. 

Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND

Inés Martí

Andorra Telecom reforça el seu compromís amb l’educació tecnològica a través de la robòtica.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu