PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Clixé de Canòlich’, una exposició laurediana

La mostra inclou fins a 126 fotografies capturades al Santuari de Canòlich

Per El Periòdic

L’exposició ‘Clixé de Canòlich’, a la sala Sergi Mas.
L’exposició ‘Clixé de Canòlich’, a la sala Sergi Mas. | M. P.

Sant Julià de Lòria va inaugurar ahir de manera oficial l’exposició fotogràfica ‘Clixé de Canòlich’, una mostra que es podrà visitar fins al proper 1 de juliol a la sala Sergi Mas, i que inclou fins a 126 fotografies familiars capturades al Santuari de Canòlich, així com tot un seguit de càmeres analògiques que daten entre el 1900 i el 1999 i que volen representar els aparells amb els quals s’haurien fet les instantànies durant tot aquest temps. Les imatges han estat cedides per a un total de setze famílies de la parròquia i, a més, també es compta amb un vídeo del primer casament que es va celebrar al santuari gràcies a la cessió feta per Roser Duró. 

A banda de l’exposició fotogràfica i de càmeres, el 25 de maig es durà a terme una xerrada de l’Esbart lauredià al voltant dels 25 anys anomenada ‘25 anys de la Mare de Déu de Canòlich’ i es visualitzarà un documental. 

A més, en el marc de la mostra es fan dos tallers, un adreçat a la població adulta sobre fotografia i retoc amb telèfons intel·ligents, i l’altre entorn de la caixa negra, la primera càmera, destinat als més joves perquè descobreixin els inicis de la fotografia. 

Finalment, Fernando Herrador, qui ha cedit els aparells fotogràfics, realitzarà una xerrada sobre la fabricació de càmeres a Espanya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT