El Partit Socialdemòcrata (PS) proposa suprimir les autoritzacions de residència i treball especials per als professionals estrangers que es dediquen als negocis digitals. D’aquesta manera, la consellera general Judith Salazar va manifestar que «no trobem cap argument que justifiqui la facilitació d’obtenció del permís per part d’aquest sector i, en canvi, un metge no ho pugui fer». Així, els socialdemòcrates defensen en les esmenes enfocades al Projecte de llei d’economia digital que aquesta figura laboral hagi d’adaptar-se al circuit convencional d’adquisició del certificat de residència i treball. Tanmateix, Salazar va mostrar-se favorable a mantenir les directrius que estableixen facilitats a aquells àmbits relacionats amb l’emprenedoria i la innovació, «mantenint la salvaguarda de l’entrada dels estudis de recerca que aporten un bon valor afegit al país».
Al seu torn, el conseller general Carles Sánchez va dirigir-se a l’apartat del text que regula els espais de coliving. Incidint en aquest punt, va remarcar la posició contrària del partit envers «un efecte d’habitatge precaritzador que també s’orienta als joves andorrans». Amb la finalitat d’anul·lar l’associació del concepte de precarietat a la joventut, Sánchez va indicar que «la prioritat gira al voltant de la solució del problema estructural de l’habitatge». També va asseverar que la utilització d’aquests immobles d’ús compartit «no ofereixen cap mena de garantia ni una duració concreta per consolidar un projecte de vida dels seus usuaris».
Quant a l’apartat del teletreball, la pretensió dels socialdemòcrates és la d’adaptar la nova llei a la directriu europea. Segons va afirmar Salazar «volem que el text s’harmonitzi amb el marc europeu en el sentit que s’integri en l’apartat laboral de l’acord d’associació per oferir tots els drets». En aquest sentit, el PS defensa la protecció dels drets del col·lectiu del teletreball amb la finalitat d’equiparar-los a totes les garanties que tenen els treballadors presencials i també en matèria de formació laboral. Igualment, Salazar es va posicionar en contra de la directriu en els convenis empresarials que obliguen al teletreball, sinó que «s’ha d’originar sempre un pacte entre ambdues parts».
Finalment, el conseller general Roger Padreny va argumentar que les 19 esmenes, de les quals dues són d’addició, 15 de modificació i dues de supressió, «busquen donar el màxim de garanties possibles a la ciutadania». De la mateixa manera, va afegir que el partit està a favor de l’impuls diversificador de l’economia digital i l’emprenedoria, sempre que «respongui als interessos generals adequadament».
D’altra banda, Padreny va destacar una modificació en la Llei de transparència, accés a la informació pública i de govern obert fent referència a l’àmbit subjectiu d’aplicació. En aquest cas, «l’apartat no es correspon al redactat de la llei ja vigent i l’hem renovat per tal d’aclarir les administracions públiques implicades en qualsevol cas d’actuació.