PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grifols cau a la borsa fins a nivells de gairebé una dècada

L’acció està a 12,73 euros, un preu que no es veia des del 2013

Per El Periòdic

L’interior del futur centre de recerca en immunologia de Grifols a Ordino.
L’interior del futur centre de recerca en immunologia de Grifols a Ordino. | Grifols

La borsa és capriciosa i tan aviat ets a dalt com a baix, però darrerament Grifols sol transitar per la zona baixa. De fet, no aconsegueix remuntar des que va començar el 2022 i la seva cotització registra nous mínims anuals que freguen els nivells de gairebé una dècada. Així les coses, la multinacional ha cotitzat aquesta setmana passada els 12,73 euros l’acció, un preu que no assolia des del mes de febrer del 2013, segons ha publicat El Economista.

Entrant al detall, la farmacèutica catalana, que impulsa el projecte d’un centre en immunologia a Ordino, es va mantenir en negatiu la setmana passada i acumula sis sessions en números vermells. De fet, en el present exercici ja ha cedit un 24,53%, i es col·loca en la part més baixa de la taula de la borsa espanyola durant el 2022, en el quart esglaó. Ara bé, cal tenir en compte que el conjunt de les farmacèutiques no estan precisament en el millor moment, ja que han caigut un 19% en borsa aquest estiu.

Si tornem a l’empresa catalana, cal recordar que va tancar els primers sis mesos de l’any amb la consolidació d’un benefici de 143,6 milions d’euros que, tot i això, va suposar una baixada del 46% respecte al mateix període del 2021. Al mateix temps, el deute es va incrementar fins als gairebé 9.000 milions d’euros, sobretot a causa de la compra de Biotest.

En el consens d’analistes que monitoren el rendiment de la companyia, l’opinió generalitzada passa per la premissa que, malgrat els problemes que converteixen al seu futur en «una endevinalla», com l’acumulació de deute o els problemes judicials amb Cerus Corporation, Grifols està cotitzant en aquests moments amb un gran descompte respecte al seu valor real. Així, d’entre els 20 analistes del consens consultat pel portal d’informació econòmica Finanzas.com, 13 advoquen per comprar els seus títols, mentre que set es mantenen neutrals, i tan sols dos mantenen les seves recomanacions de venda.

En aquest context, la tesi d’inversió a Grifols es basa en la idea que el mercat ja descompta totes les males notícies que van envoltant-li des de l’inici de la pandèmia, i que retornarà la seva confiança una vegada la companyia mostri que la millora d’ingressos, plasmada durant la seva presentació de resultats del primer semestre, pugui traduir-se també en un increment dels beneficis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT