PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bonell i López defensen al Consell d’Europa l’ajuda als ucraïnesos

Rússia abandona l’ens i revoca el Conveni de Drets Humans

Per El Periòdic

Marija Pejcinovic.
Marija Pejcinovic. | Consell d\'Europa

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, i el president socialdemòcrata Pere López, han participat en el ple extraordinari de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) per avaluar les conseqüències de l’atac bèl·lic de Rússia a Ucraïna.

En el seu parlament, Bonell va apel·lar a la carta dels drets humans, i va instar a «actuar perquè tothom rebi l’ajuda necessària a Ucraïna» així com «a la resta de països fronterers que han quedat afectats per aquesta guerra». Així mateix, la demòcrata va tenir unes paraules per la població russa «que res té a veure amb el conflicte, i a la qual també se li estan violant els seus drets», i unes pels països que estan intermediant perquè, «a través del diàleg i la diplomàcia, aquest malson finalitzi aviat pel bé de tothom». Bonell va cloure la seva intervenció amb la petició a Rússia perquè «respecti la integritat territorial d’Ucraïna dins les seves fronteres internacionalment reconegudes».

Per la seva banda, López va reclamar al Consell d’Europa que actuï amb «contundència i rapidesa» contra Rússia, i va reclamar que «no crec que sigui moment per a discursos ambivalents quan un estat membre està ocupant i bombardejant a un altre dels nostres estats membres i companys». D’aquesta manera, el socialdemòcrata va valorar que l’acció que prengui l’organisme servirà per demostrar que està al costat del poble ucraïnès.

De fet, durant la sessió d’ahir, la secretària general de l’organisme, Marija Pejcinovic, va informar que la Federació de Rússia havia iniciat els tràmits per abandonar el Consell d’Europa i que revoca el Conveni de Drets Humans. El país presidit per Vladímir Putin ha apel·lat a l’article 7 de l’Estatut del Consell d’Europa que permet a qualsevol Estat membre retirar-se de l’ens notificant la seva decisió al secretari general. Així, quedarà sense efecte la proposta de resolució que l’organisme europeu volia emprendre perquè Rússia abandonés el Consell d’Europa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT