PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Encamp referma l’estratègia per millorar el Pas de la Casa

El PS+I vol modificar la tipologia de turisme per atraure més públic familiar

Per El Periòdic

La sessió del tradicional Consell de les Talles d'Encamp, ahir.
La sessió del tradicional Consell de les Talles d'Encamp, ahir. | ANA/L.G.

El Comú d’Encamp referma l’estratègia que segueix la corporació per millorar la qualitat turística i de vida de la població del Pas de la Casa i que es basa en les línies mestres del pla director aprovat el mandat anterior. Ho va posar en relleu la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, davant la proposta realitzada pels consellers de la minoria del partit socialdemòcrata + Independents, David Rios i Enric Riba, els quals van aprofitar la sessió del tradicional consell de les talles per manifestar el seu desig de modificar la tipologia de turisme de la vila encampadana per atreure més públic familiar a través de l’increment dels preus per pernoctació en alguns apartaments turístics i hotels.

La cònsol major, a petició dels membres del PS+I, també va avançar les xifres de participació assolides al llarg de les festes de Nadal a la parròquia amb la iniciativa Indret màgic, les quals han acollit aproximadament 1.500 residents i turistes que «han gaudit del nou projecte». Des del comú valoren molt positivament aquestes dades i van asseverar que «estem satisfets» i «fem feina en vista a l’edició de la temporada vinent».

Una altra de les qüestions que es van tractar va ser l’adjudicació, per prop de 166.000 euros, dels treballs finals per completar la separativa d’aigües pluvials i residuals al carrer de la Ventiga, a través de la qual el comú aconseguirà el 100% del que estableix per a la parròquia el Pla de Sanejament del 1996. I també destaca l’elaboració d’un pla de perspectiva de gènere a la corporació per un valor de 6.000 euros.

D’altra banda, es dur va terme la subhasta del Cortons de la parròquia, concretament de nou terrenys distribuïts entre Encamp i el Pas de la Casa, en la qual el cap de Govern, Xavier Espot, va ser un petit protagonista quan un dels pagesos va decidir que Espot fos el seu avalador en la situació que no es pugui permetre pagar l’import anual. El líder de l’Executiu va acceptar de bon grat i entre rialles el seu paper i va prosseguir la subhasta, que es va tancar amb tots els terrenys arrendats per un import total de 2.050 euros, repartit entre les diferents parcel·les, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT