PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Terceravia formula 40 esmenes per garantir la transparència

La formació vol obligar a anunciar la identitat de l’adjudicatari als licitants

Per El Periòdic

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents ha presentat una quarantena d’esmenes al Projecte de llei de contractació pública. Així ho va informar ahir la formació política mitjançant un comunicat de premsa, que va posar de manifest que el principal objectiu del grup parlamentari «és garantir la màxima transparència en els processos de contractació pública i donar seguretat jurídica al text». D’aquesta manera, Terceravia apunta que ha introduït modificacions als articles d’aquest projecte de llei, en primer lloc per millorar la publicitat de les adjudicacions, i també per garantir la transparència en els projectes de les administracions contractants.

Entre les modificacions proposades, el grup parlamentari va destacar l’obligatorietat de comunicar a tots els licitants la identitat de l’adjudicatari així com l’import pel qual s’ha efectuat l’adjudicació, per tal de certificar que «l’adjudicació es fa de forma transparent i justa». D’altra banda, Terceravia ha previst que els poders adjudicadors publiquin, amb la suficient antelació, els projectes que pretenen licitar per tal de garantir la transparència en les activitats que desenvolupen els òrgans contractants, així com per facilitar la bona organització de les empreses licitadores i que tinguin una bona optimització dels seus propis recursos. En aquest sentit, el conseller general del grup parlamentari encarregat del treball de la llei, Oliver Alis, va valorar que «aquest fet, probablement, ajudarà a millorar encara més el resultat final dels contractes que s’adjudiquin».

La formació política també va incidir que, amb les esmenes presentades, han volgut donar seguretat jurídica i assegurar la correcta aplicació de la llei. Per això, han modificat i suprimit totes les expressions que poden portar confusions, interpretacions o a una aplicació poc precisa de la norma. Finalment, el grup parlamentari va exposar que també han introduït canvis per assegurar la garantia jurídica de les concessions, assegurant els drets i deures tant de les administracions concedents com del concessionari, deixant clar que si escau, es pot aplicar un cànon. En aquest punt, a més, Terceravia proposa establir de manera més precisa les possibilitats i casuístiques perquè aquestes concessions puguin ser prorrogades.

El Projecte de llei de contractació pública va ser entrat pel Govern i admès a tràmit per part del Consell General el 19 de maig del 2021. El text consta de 128 articles, cinc disposicions addicionals, nou de transitòries, una de derogatòria i sis de finals. Les lleis en la matèria aprovades anteriorment al Principat daten de l’any 1985 i 2000, i tal com es posa de manifest en l’exposició de motius del nou text, preveu posar al dia la llei, incloure els principis generals aplicables a la contractació pública a la Unió Europea vinculats al mercat interior, i agilitzar la contractació per via electrònica, entre d’altres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT