PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS denuncia «desgovern» i pocs recursos a l’oficina covid

Els socialdemòcrates entren una pregunta oral al Consell General

Per El Periòdic

Pere López, al Consell General.
Pere López, al Consell General. | Maricel Blanch

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va denunciar ahir la «pèssima» gestió de la crisi de la covid que al seu parer està duent a terme el Govern, ja que «som el pitjor país europeu en nombre de casos». El dirigent socialdemòcrata va qualificar la situació actual de «caos», sense que l’Executiu hagi tingut «ni capacitat de comunicació ni d’anticipació». López es va fixar especialment en l’oficina covid, on, segons ell, hi ha hagut «desgovern» i «absència de gestió».

Per aquest motiu, la formació ha decidit entrar una pregunta oral al Govern que haurà de respondre en la sessió del Consell General del proper dijous. En la pregunta, el PS demana quins han estat els problemes de funcionament de l’oficina covid, així com dels departaments del Govern que hi col·laboren, i quines responsabilitats es derivaran per la gestió d’aquesta oficina.

«Algú haurà d’assumir la responsabilitat per la gestió que ens està situant en aquesta greu situació, ja que sembla que no s’hagi après res de tot el que s’ha gestionat anteriorment», va dir Pere López. També «veiem –va afegir– una tendència per part del Govern a traslladar la responsabilitat a la ciutadania i no assumir errors greus polítics».

En aquest sentit, el líder socialdemòcrata va assegurar que molts ciutadans es van posar en contacte amb el partit després de l’estiu, quan l’oficina va tancar. Aquests ciutadans, segons López, van denunciar que els havia estat impossible posar-se en contacte amb aquesta oficina, i després «aquest fet s’ha pogut traduir en més contagis i per això la gent s’ha enfadat, primer perquè està en joc la salut de les persones i també perquè s’haurien pogut evitar molts brots i, per tant, hi ha hagut una afectació per desgovern i falta de recursos».

En relació a les manifestacions del president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, en què assegurava que havia prevalgut el nepotisme a l’oficina covid sota la direcció de Bruno Bartolomé i que, a més, criticava la seva gestió per no haver fet el seguiment dels positius, el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, va afirmar ahir que si Anguita considera que les acusacions que assegura que s’han comès són certes, hauria de presentar una denúncia a la justícia. «No tenim res a amagar, sempre hem seguit les normes, i no acceptem el nepotisme», va assegurar Benazet, que va lloar la tasca d’aquesta oficina durant els mesos de pandèmia. «Vull agrair a tothom que hi ha participat la gran tasca que hi han desenvolupat, una feina capdal pel control de la pandèmia», va afirmar. 

En el moment de tancar l’oficina, Benazet va explicar que no s’havia acomiadat ningú, sinó que alguns treballadors van acabar el contracte. Tot i això, va assegurar que es posava a disposició del sindicat per si volien analitzar la situació. Sobre la contractació d’un familiar, va explicar que era una persona qualificada i que ja no treballava per a l’administració andorrana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT