PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’activitat hotelera puja al 92% el segon cap de setmana d’agost

Pujol creu que s’han d’aprofitar les setmanes d’abans del Pilar per encarar un bon hivern

Per Laia Bautista

Turistes per l’avinguda Carlemany.
Turistes per l’avinguda Carlemany. | L.B.S.

L’ocupació hotelera durant el segon cap de setmana d’agost va pujar fins al 92,05% mentre que entre setmana va enfilar-se fins al 88,43%, segons van informar ahir la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) en un comunicat.

El director de l’UHA, Jordi Pujol, va mostrar-se satisfet davant les noves xifres de la setmana del 9 al 15 d’agost, i va afirmar que «estic molt content que nou de cada 10 llits hagin estat ocupats la setmana passada». Tot i això, va explicar que arran d’aquestes dades l’entitat va extreure dues valoracions: la primera és que «l’agost està marcat per les tres setmanes bones de sempre» i la segona que enguany, tot i que tenien el dubte sobre si la situació sanitària perjudicaria o no els mesos d’estiu, van concloure que «de moment estan sent molt bons».

D’altra banda, Pujol va recordar que «no hem d’oblidar que l’hoteleria ha estat un any i mig tancada i que, per molt que el juliol i l’agost estiguin sent satisfactoris, no recuperarem tot el que hem perdut». Tanmateix, el president va informar que té la sensació que al llarg d’aquesta setmana l’ocupació serà similar o igual de bona que la primera quinzena d’aquest mes, però que per la darrera setmana i la primera de setembre, que alhora coincideixen tant amb el final de les vacances com amb l’inici del curs escolar, va pronosticar que «l’afluència es mantindrà, però no amb la mateixa quantitat de turistes com a les tres primeres setmanes d’agost».

A més, Pujol va detallar que aquests dos mesos d’estiu només serveixen per cobrir els d’octubre i novembre que considera que «seran complicats», perquè com és habitual, després del pont del Pilar i fins a l’obertura de les pistes d’esquí, hi ha menys turistes al Principat. Així doncs, va afegir que «hem d’aprofitar el màxim els dos mesos que ens queda abans del pont per a poder arribar a la temporada d’hivern de la millor manera possible o que almenys no sigui de la pitjor manera».

Pel que fa a l’afluència del turisme francès al país, el director va mencionar que actualment el nombre de francesos aquestes últimes setmanes és d’un 10%, quan el d’espanyols arriba gairebé al 90% i va afegir que «el Pas de la Casa es troba en una situació crítica en comparació al mateix període d’anys anteriors», si bé va assenyalar que «el turista del Pas és molt especial i només pernocta quan les pistes d’esquí estan obertes». A més, va puntualitzar que «a banda del comerç, no hi ha res més» i que «el turista francès que ve al Principat a veure la natura i a comprar, baixa fins a Soldeu, Canillo i no es queda a la localitat encampadana».

 

El turisme al Pas

En una línia similar, el president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrier, va informar que el mes de juliol «ha estat molt complicat perquè, en comparació al mateix mes del 2020, «ha baixat un percentatge important de turistes» i va recalcar que «la primera quinzena d’agost no ha millorat gaire». Carrier va destacar que «la gent compra menys, fins i tot als supermercats» i que el problema principal són les restriccions sanitàries de França que dificulten l’accés dels gals al Principat. Tot i això, també va anticipar que estan treballant per a trobar solucions per atreure més turisme al poble encampadà, especialment, durant el període d’estiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT