PUBLICITAT

¡Que vénen els japonesos!

  • Fuji TV desembarca la setmana que ve a Soldeu, la Massana i la capital per rodar la segona part de 'Diplomat Kuroda'
  • L'estrella nipona Oda Yuji protagonitza aquest 'thriller' d'acció
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La plaça de les Fontetes, a la Massana, i la de la Concòrdia, a la capital (a la galeria d'imatges), acolliran dilluns i dimarts el rodatge de les escenes exteriors de la pel·lícula "Diplomat Kuroda Kosaku".
Foto: EL PERIÒDIC

¿S'imagina el lector l'assassinat del fill d'un diplomàtic japonès a mans d'un respectable banquer local, amb la immediata aparició d'un intrèpid agent secret –nipó, per descomptat– que haurà de resoldre el cas amb l'ajuda d'una intèrpret –oriünda del Sol Ixent, ho han endevinat– instal·lada al país? ¿I que tot això passi en llocs tan familiars com ara un hotel de Soldeu –diguem-ho ja: l'Hermitage–, la plaça de les Fontetes de la Massana, el barri antic de la capital, i l'edifici del Servei de policia, a Escaldes? Doncs això és exactament el que passarà la setmana que ve. I és que un crim està escrit. Però no a les estrelles sinó al guió de Diplomat Kuroda Kosaku, superproducció japonesa produïda per Fuji TV –una de les cinc majors corporacions televisives del país del manga, que és molt dir– que es rodarà entre Andorra, Barcelona, Ronda i Sevilla i que la setmana que ve recalarà al Principat.

Es tracta d'un thriller d'acció al més pur estil James Bond però amb l'actor Oda Yuji –una estrella al seu país– en lloc de Daniel Craig, i constitueix la segona entrega d'una saga que es va estrenar ara fa dues temporades amb Amalfi: megami no hoshu –Rewards of the goddess, en la versió anglesa–, un producte estrictament comercial dirigit amb eficiència –diuen les cròniques– per un consumat realitzador televisiu, Hiroshi Nishitani. Fuji TV va tirar aleshores la casa per la finestra per celebrar el 50è aniversari amb un blockbuster protagonitzat pel Kuroda Kosaku del títol, un lacònic, expeditiu i un pèl asocial agent secret al servei del ministeri d'Afers exteriors nipò especialitzat en la lluita contra el terrorisme internacional. A la primera entrega, que transcorria íntegrament a Itàlia –Roma i, sobretot, Amalfi, a la Campania–, Kuroda aprofitava una reunió del G-8 a la capital italiana per resoldre el segrest d'un conciutadà, tot un clàssic del thriller japonès. Val a dir que els italians –exòtics natius– s'hi veien reduïts al paper de comparses amb poques llums amb qui el proteic Kuroda havia de lidiar. Vaja: com a Black Rain, però al revés.

L'invent va funcionar tan bé a taquilla –al Japó, s'entén, perquè estem davant d'un producte destinat sense embuts al mercat interior– que Fuji TV no només s'ha embarcat en la segona entrega, sinó que en va produir un cellphone drama –especialmet concebut per al telèfon mòbil– i ahir mateix va estrenar una sèrie de televisió que s'emetrà setmanalment fins al març i en horari de màxima audiència. I tot, amb Oda com a protagonista estelar. Queda clar, per tant, que ens trobem davant d'una superproducció amb tots els ets i uts. Fins i tot el secretisme, perquè la productora Vivi Films, sòcia catalana de Fuji TV per a aquesta aventura i qui l'ha assessorat en les localitzacions, té terminantment prohibit avançar detalls del projecte: ni l'argument, ni l'elenc, ni el pressupost, ni la durada del rodatge.

Silenci, es roda

Els exteriors andorrans es van fixar al novembre, quan un equip de localització de la productora va visitar el país. Els japonesos prometen en qualsevol cas un paquet de sensacions inèdites: ¿qui recorda el rodatge al país d'una pel·lícula concebuda i parida per al consum massiu? Perquè Diplomat Kuroda Kosaku representa un espectacular salt quantitatiu respecte a experiències recents com ara el d'El secreto de los 24 escalones, rodada a la tardor a Llorts, i confirma una vegada més les enormes possibilitats del país com a plató natural. Amb l'afegit que la productora ha posat anuncis en premsa per reclutar un petit exèrcit de figurants. Atenció a les condicions: entre 60 i 90 euros de remuneració per cada 12 hores de rodatge. I de dies de rodatge amb extres n'hi haurà dos: dilluns, a Soldeu, amb l'Hermitage convertit en formiguer d'esquiadors i en oficina bancària; i dimarts, a la Massana, on el comú ha hagut de retirar els arbres de Nadal, les jardineres i les banderes de la plaça de les Fontetes per exigències del guió. Les inscripcions, a la Colla de Diables d'Andorra, que ja va participar al rodatge d'El secreto... ([email protected]). El rodatge, ja sense figurants, continuarà la resta de la setmana. El comú de la capital ha anunciat restriccions al trànsit rodat al barri antic de la capital el mateix dimarts a la nit i dimecres de matinada. I és que, senyors: «¡Silenci, es roda!».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT