PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andblockchain vol convertir a Andorra en un referent mundial

Per Laia Moliné

El membre de la junta d’Andblockchain Scharlk W. Cronjé.
El membre de la junta d’Andblockchain Scharlk W. Cronjé. | AAB

AndBlockchain és una associació de col·laboració sense ànim de lucre que va ser creada el 2019 per a fomentar el creixement de l’ecosistema blockchain a Andorra. A partir d’aquest moment comencen a treballar l’estratègia de país en aquesta indústria, obrint una «esperança de recuperació i de sostenibilitat econòmica», com va manifestar Scharlk W. Cronjé, membre de la junta d’Andblockchain. Aleshores el seu objectiu principal és transformar Andorra en un «referent mundial en aquesta tecnologia amb total transparència, col·laboració i professionalitat», va explicar Cronjé. L’associació congrega les empreses i professionals que desenvolupen la tecnologia blockchain al país com a principal eix d’innovació al Principat. Fins al moment s’han acomplert tasques de divulgació, de regulació tècnica i ara s’endinsaran en el món de les formacions. 

D’altra banda, tot i que ja compten amb una cinquantena de membres, es pretén que cada cop hi hagi més associats i, per aquest motiu s’està realitzant campanyes de màrqueting perquè la gent conegui la tecnologia blockchain i els seus possibles usos dins de cada sector. Certament fins ara hi havia moltes persones i empreses reticents a adherir-se per la no empara d’un marc legal concret, però com va afirmar el membre de la junta «la modificació de llei està molt aprop d’aprovar-se i, a més, hem pogut participar en la mateixa». La modificació de Llei 35/2014, del 27 de novembre, de serveis de confiança electrònica oferirà a Andblockchain la possibilitat d’acceptar tota una sèrie de projectes que se’ls hi havien proposat, però que es trobaven en stand by perquè no hi havia legislació. D’aquesta manera, Andblockchain aportarà a la disversificació econòmica del Principat, ja que molts projectes són de caràcter internacional.

En referència al desconeixement de la tecnologia blockchain, l’associació ha desenvolupat una nova iniciativa la qual consistirà en formacions oferides per la companyia Oracle amb l’objectiu d’arribar a aquest nivell més tècnic que a molts se’ls escapa sobre les aplicacions de la tecnologia blockchain en la seva empresa. Estaran enfocades a la creació i el desenvolupament de xarxes blockchain per a empreses i una de les raons per les quals s’ha triat Oracle és la «formació sota demanada» és a dir, que la formació s’adequarà al volum de l’empresa que la sol·liciti i de les seves necessitats. Des de l’associació s’ha afegit que es podria haver escollit una altra empresa més petita, però s’ha optat per Oracle Corporation perquè creuen que «ofereix la millor formació possible» amb una adaptació a cada situació empresarial. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT