PUBLICITAT

4.327 persones es beneficiaran de la pujada del 3,5% de les pensions

La mesura serà d’aplicació a partir d’aquest mateix mes

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la façana de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS).
Imatge d’arxiu de la façana de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). | El Periòdic

Un total de 4.327 persones es beneficiaran de la pujada del 3,5% de les pensions a partir d’aquest mes de gener. Així ho va fer saber ahir el Consell d’Administració de la CASS a través d’un comunicat on va apuntar que ja s’han desenvolupat totes les modificacions informàtiques necessàries per posar la mesura en funcionament. L’increment extraordinari, que s’emmarca dins la llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i millora del poder adquisitiu aprovada recentment, té caràcter no contributiu i es mantindrà mentre la persona assegurada segueixi complint els requisits establerts per l’organisme. En concret, l’increment s’aplicarà si a la data de 31 de desembre del 2020 l’import mensual percebut era inferior al salari mínim interprofessional; si la persona beneficiària resideix a Andorra; si l’interessat pot acreditar un període mínim de cotització de 25 anys a la branca de jubilació; si, per a la pensió de viduïtat, es pot justificar un període mínim de cotització de la persona difunta assegurada de 25 anys i si, en relació amb la pensió d’invalidesa derivada d’accident o malaltia, el beneficiari pot acreditar un període de cotització, també, de 25 anys. La CASS va informar també que s’ha valorat que la resta de pensions no s’incrementin perquè presenten un IPC negatiu.

Altres acords

En el context de pandèmia, el Consell d’Administració va decidir també que es puguin desenvolupar sessions de logopèdia de manera virtual a partir del pròxim 16 de febrer. Per altra banda, es va informar que es reemborsarà el servei al pacient subagut i l’atenció psicogeriàtrica aguda del SAAS. 

Finalment, també en relació amb la incidència de la pandèmia de la Covid-19 al país i amb la resposta ciutadana derivada, des de la CASS van comunicar que la defensora de l’afiliat, al llarg de tot l’any, ha atès un total de 145 entrevistes presencials o telemàtiques: «Els temes de consulta s’han mantingut d’anys anteriors amb prevalença pel no reemborsament de prestacions i desacords amb altes mèdiques i determinació de grau d’invalidesa». Tot i això, van destacar que el nombre de queixes rebudes ha estat molt baix, i que aquestes es podrien evitar millorant la informació que es dOna a l’afiliat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT