PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Economia agrega els hotels com a sector directament afectat

El PS engega una taula de treball amb l’UHA i altres actors

Per Lídia López

Gent passejant pel centre durant les festes de Nadal.
Gent passejant pel centre durant les festes de Nadal. | El Periòdic

La reunió del Consell de Ministres va aprovar ahir, a petició del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, un decret suplementari a la tercera llei òmnibus de mesures urgents, per afegir noves activitats econòmiques que es poden acollir als anomenats ERTOs –regulats a Andorra com la Suspensió Temporal del Contracte de Treball (STCT) i la Reducció de la Jornada Laboral (RJL)– de forma directa i sense requerir justificació de davallada d’ingressos. Es tracta d’un supòsit que ja havia estat previst a la regulació, dins del grup adreçat a empreses afectades de forma directa per les restriccions adoptades per les autoritats dels països veïns, i que com a conseqüència, limiten o impedeixen l’arribada de turistes. D’aquesta manera, un dels sectors que des d’ara es considera directament afectat és el dels allotjaments turístics, que ja havien requerit la seva incorporació.

«Els hotels ja formaven part d’aquest supòsit», va puntualitzar el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’ahir, a la vegada que va puntualitzar que «el que fem ara, hotels inclosos, és que els facilitem la tasca i fem que el procés per acollir-se a les mesures sigui automàtic». A més, Jover també va exposar que aquest decret també respon a l’actualitat, després que Catalunya s’hagi tancat perimetralment i també hagi deixat sense efecte l’assimilació amb l’Alt Urgell.

Treball del PS i l’UHA 

Precisament ahir, el Partit Socialdemòcrata i representants del sector dels allotjaments turístics, com la Unió Hotelera (UHA) o l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT), es van reunir telemàticament per tal de compartir punts de vista sobre l’actualitat econòmica del sector. D’aquesta manera, a través d’un comunicat de premsa, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va considerar que les mesures vigents a la tercera llei òmnibus «no dona resposta» a les necessitats actuals dels diferents sectors econòmics vinculats al turisme, i per aquest motiu, va demanar «treballar amb noves propostes i solucions, sigui per via reglamentària o per via de modificació legal». En definitiva, la conclusió de la trobada va ser que com hi ha disposicions que «no s’adiuen al moment actual». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT