Search
Close this search box.

Yebra apunta que les restriccions a Catalunya afecten «molt greument»

Creu que la incertesa en les informacions suma gravetat a la situació

La presidenta de l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’avinguda Meritxell va explicar, a EL PERIÒDIC, que el sector que representa s’està veient directament afectat per les restriccions que prenen els territoris veïns, especialment Catalunya, en relació amb l’intent de contenció de l’expansió de la Covid-19. Va referir-s’hi fent esment, sobretot, als decrets que va anunciar ahir la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya que determinen la desassimilació d’Andorra amb la comarca de l’Alt Urgell i que, a més a més, estableixen confinaments municipals a tot el territori català els set dies de la setmana anul·lant, així, qualsevol tipus de mobilitat no justificada fora dels perímetres: «El nou tancament de Catalunya afectarà d’una forma molt greu el sector del comerç».

Yebra va apuntar, també, que un altre dels factors que comporta que l’afectació en qüestió s’incrementi és el fet que les informacions que transmeten a la ciutadania les autoritats dels territoris afectats «no són clares. Pensem que les mesures que ja es van prendre abans de Nadal van ser contradictòries per part del govern català i això ens va perjudicar, van dir una cosa i en van fer una altra». Va considerar, en aquest sentit, que «aquest fet confon a la ciutadania que potser podria venir, però que acaba desistint, però també i sobretot afecta els comerciants, als hotelers, als restauradors, etc. que s’abasteixen i es preparen d’acord amb unes previsions que a més a més d’immediates, són confuses. Es va decidir obrir hotels, serveis i més punts de venda pensant en l’arribada de turistes i després això no va ser així, no va ser com s’havia previst ni com s’havia anunciat des d’una part». En relació amb l’afectació sobre la població, Yebra va explicar que «quan es va equiparar Andorra amb l’Alt Urgell, el primer que es va fer va ser donar una informació per part del Procicat que després, al cap de pocs dies, va ser rectificada. Això ens va fer molt mal perquè el turista, el client, que potser havia decidit venir a Andorra segurament va haver de canviar de parer i de decisions».

La presidenta de l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’avinguda Meritxell va expressar, en la mateixa línia, que el desig del sector en aquests moments, a banda de recuperar l’activitat d’una manera normalitzada tot i tenir molt present la situació epidemiològica al Principat i també als països veïns, i les necessitats a causa del mateix que requereix la mateixa, és «que aquests deu dies de tancament a Catalunya serveixin per avaluar la situació i perquè es pugui marcar una estratègia clara, concreta i consensuada entre les forces polítiques». També va expressar que «la nostra expectativa és que a partir del pròxim 17 de gener Andorra s’equipari en tots els sentits i «que es deixi entrar als turistes al país per qualsevol tema que no sigui estrictament de l’àmbit laboral o per una emergència. Volem que es permeti traspassar la frontera que, de fet, no està tancada i que es deixi esquiar a les nostres pistes». 

Finalment, Yebra també va considerar que segons la seva opinió, és probable que durant aquesta època d’incertesa hi hagi hagut persones de fora de Catalunya que es plantejaven visitar Andorra durant el període nadalenc, que han pres els dos territoris com el mateix i que han pensat que «com que Catalunya està tancada tampoc podien arribar a Andorra».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
President de la Comissió d’Estudi de Creixement Sostenible
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu