PUBLICITAT

Uns 8.400 esquiadors omplen Grandvalira el cap de setmana

L’estació ha obert un 45% de la seva capacitat i ha rebut, tan sols, a esquiadors nacionals i residents

Per Irene Mas Fàbrega

Els esquiadors a Ordino Arcalís, aquest dissabte.
Els esquiadors a Ordino Arcalís, aquest dissabte. | Grandvalira

Tal com van fer saber fonts de l’estació d’esquí de Grandvalira a EL PERIÒDIC, durant la jornada d’ahir els dominis que conformen l’extensió esquiable dels camps de neu en qüestió van acollir un total de 4.552 visitants, mentre que el dissabte en van rebre 3.905. En total, doncs, aproximadament 8.400 esquiadors han recorregut les pistes d’esquí de l’estació aquest cap de setmana. Pel que es refereix a les pistes d’esquí d’Ordino Arcalís, ahir van ser 998 els esquiadors que les van recórrer, i el dissabte van ser 745.

Els esquiadors de Grandvalira poden fer servir entre un 40% i un 50% dels quilòmetres esquiables. Pel que fa al nombre de pistes obertes a Grandvalira, el percentatge seria més alt, segons els sectors, i quant als remuntadors, una mica menor, ja que alguns dels quals donen accés a més d’una pista. Des de l’estació van especificar que els canons de neu funcionen a ple rendiment amb l’objectiu d’acumular com més neu millor i que a la majoria del domini actualment hi ha aproximadament 60 centímetres de neu pols per poder esquiar amb les màximes garanties.

Segons va explicar el director general de l’estació d’esquí, Juan Ramon Moreno, el dissabte, «la jornada està sent tranquil·la, perquè no hem tingut aglomeracions ni a les taquilles ni tampoc en els accessos de trànsit rodat». Moreno va recordar, també, que a partir d’avui i fins al dia 9 els esquiadors locals podran accedir a l’estació pagant un preu especial. Va afegir, finalment, que «ens hauria agradat que catalans, espanyols i francesos haguessin vingut, però no ha pogut ser per culpa de la situació sanitària, però ho tenim tot preparat per quan puguin venir».

Pel que fa a Vallnord Pal-Arinsal, l’estació actualment té un 19% de remuntadors oberts, el 43% de les pistes i el 69% d’activitats en funcionament. Per accedir-hi, és necessari presentar la targeta verda o el passaport andorrà. L’aforament està limitat a dues mil persones en les diferents modalitats d’esquí de muntanya. Segons van indicar des de l’estació a través d’un comunicat, Vallnord – Pal Arinsal va acollir durant el primer cap de setmana, prop de 4.000 clients. En concret, el dissabte passat, més de 1.800 esquiadors, dels quals 1.400 van practicar esquí alpí i 400 esquí de muntanya. Ahir, l’estació va registrar més de 1.700 esquiadors d’alpí i prop de 400 d’esquí de muntanya. Fonts de Vallnord també van destacar que l’aforament, que estava limitat a 2.000 persones es va controlar de forma constant a través de l’entrega de passis i va permetre que nous clients accedissin a l’estació en diferents franges horàries.

Finalment, van informar que els visitants a l’estació d’esquí van poder beneficiar-se del 62% de les activitats alternatives a les pistes d’esquí. 

Sense millores al Pas

Tal com va apuntar el President d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, l’obertura de les pistes d’esquí d’aquest cap de setmana per al públic nacional no ha comportat que millorés la situació relacionada amb la represa econòmica a la zona: «Al Pas encara estem igual. A la part baixa hi ha accés lliure perquè la frontera està oberta pels francesos i per sort, el sector comercial està treballant una mica, però llavors hi ha tota la part de dalt, relacionada amb les pistes d’esquí, que està a zero de funcionament. Està molt malament». També va explicar que els visitants francesos no entren en abundància, però que el fet que puguin pujar «ajuda». Finalment, Carrié va apuntar que «no hem notat millores respecte als últims caps de setmana. Creiem que fins que no reobrim les pistes d’esquí ho tindrem molt complicat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT