PUBLICITAT

El PS planteja presentar un recurs al TC per la Llei de l’Habitatge

Creuen que es podrien estar vulnerant drets ciutadans

Per Irene Mas Fàbrega

Pere López i Jordi Font durant la roda de premsa d’ahir.
Pere López i Jordi Font durant la roda de premsa d’ahir. | PS

Durant una compareixença pública, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS), Pere López, i el conseller general Jordi Font, van informar que es plantegen interposar un recurs al Tribunal Constitucional per la possible vulneració de drets bàsics sobre la ciutadania i també de principis constitucionals, en relació amb el projecte de llei en matèria d’habitatge que el Govern està treballant per implementar. En aquest sentit, López va explicar que consideren que cal vetllar «per un habitatge digne i assequible al país». També va apuntar que per tal de decidir si, finalment, interposen el recurs en qüestió, «ens hem posat en contacte amb lletrats del país per conèixer la seva opinió i demanar-los informes al respecte».


En concret, el cap de l’oposició va insistir en la importància d’impedir la rehabilitació d’habitatges fora d’ordenament o amb els requisits d’habitabilitat caducats, així com d’aturar la rebaixa de la cessió econòmica al 0%. En la mateixa línia, Font va considerar que «davant la negativa de l’Executiu a reconsiderar la supressió de les disposicions quan es van plantejar» per part del PS durant una sessió ordinària al Consell General, creiem que hi ha qüestions que mereixen una anàlisi més aprofundit». Així, va opinar que la política que s’està fent en relació amb «el tema de l’habitabilitat és demagògia i s’està donant màniga ampla i responsabilitats que no li corresponen al mercat». En aquest sentit, va explicar que «per exemple, hi ha habitatges dels anys 60 que no tenen calefacció, ascensor o ventilació. No entenem que el Govern doni l’esquena a la ciutadania d’aquesta manera, i molt menys obligar als comuns que donin les llicències urbanístiques encara que no es compleixi la normativa».


Finalment, el president del grup parlamentari va apuntar que «la ciutadania fa anys que demana mesures per un habitatge digne i assequible i segueixen sense arribar». També va titllar el Govern actual d’«imposar una política neoconservadora i retrògrada basada a tirar endarrere els avenços que s’han fet durant els últims anys, desmuntant tot allò que s’ha anat construint, desmantellant el que és públic per la via de renunciar a uns ingressos econòmics importants o fent propostes que incompleixen la legislació vigent».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT