PUBLICITAT

El Govern prioritza treballar les restriccions que afecten els bars

Així ho expressa Unió de Bars, que s’ha reunit amb el cap de Govern, Benazet i Gallardo

Per Irene Mas Fàbrega

La terrassa d’un bar del Pas de la Casa quan va reobrir després de la primera onada.
La terrassa d’un bar del Pas de la Casa quan va reobrir després de la primera onada. | El Periòdic

tal com es va fer saber a través d’un comunicat proporcionat per la recentment creada Unió de Bars, el Govern «veu de manera molt positiva l’associació de bars i té molt present que les primeres mesures i restriccions que cal treballar» són les que estan relacionades amb els negocis esmentats. La conclusió va sorgir d’una reunió que va tenir lloc ahir entre dos representants de la Unió de Bars i el cap de Govern, Xavier Espot; el ministre de Presidència, Jordi Gallardo i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Segons van fer saber els representants, de la trobada, que va ser en format telemàtic, també se’n va desprendre que l’Executiu «està d’acord amb el fet que enviem un representant del gremi per parlar amb l’equip de tècnics designat pel Govern per treballar en les mesures i en la comunicació de les mateixes de manera conjunta». La trobada en qüestió tindrà caràcter urgent i se celebrarà avui mateix.


Unió de Bars havia enviat una segona carta a l’Executiu on s’especificava, encara més, la posició del gremi respecte a les mesures que el Govern ha anat aplicant sobre els bars al llarg de la pandèmia de la Covid-19. Així, d’entrada van considerar que «som moltes les famílies que ens trobem, en aquests moments, que estem vivint en una situació d’incertesa i, en molts casos, dramàtica. No entenem en què s’estan basant les mesures decretades que estan fent que un gremi que considerem important per l’economia del país sigui el focus de totes elles». En relació amb aquestes van apuntar que «no entenem per què complint les mesures sanitàries que el Govern ha implementat pel que fa a la separació de taules, normes sanitàries, mascaretes, etc. i que amb una gran inversió per part nostra per complir-les fil per randa, no puguem desenvolupar la nostra activitat amb aquesta nova normalitat o el fet que un hotel pugui servir esmorzars a una unitat familiar, quan a més utilitzen un gran nombre de zones comunes dins de les seves instal·lacions i nosaltres no podem posar una família a esmorzar a una sola taula tot i complir amb les mesures implantades», entre moltes altres aportacions.


També a aquesta segona carta, l’associació va reiterar algunes de les solucions que plantegen: «La creació d’una comissió conjunta amb el Govern per valorar les mesures adoptades actuals i futures i adequar-les a la realitat del sector; crear un segell de Bar adaptat a la Covid-19, similar als d’higiene; reduir els impostos, comerç, societat, SDADV, etc. d’una manera proporcional i retroactiva des de la imposició de les primeres mesures restrictives al març i d’igual manera sol·licitar a l’ABA l’anul·lació de les comissions de TPV ja que la recomanació que es fa és la de pagar sempre amb targeta o suspendre el cobrament dels mínims obligatoris de consum bàsic de llum, telèfon i serveis similars».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT