PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Cairat aposta per regular l’accés de motos a la Rabassa

Vol implicar les entitats del món del motor per fer el nou reglament

Per Elisabet Cortiles

Cerni Cairat, cap de llista de Desperta Laurèdia, atenent els mitjans.
Cerni Cairat, cap de llista de Desperta Laurèdia, atenent els mitjans. | Àlex Mendoza

Des del bosc de la Rabassa, el candidat a cònsol Major per Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, va denunciar «la manca de regulació i deixadesa per part de les administracions en quant a l’accés de motos a la muntanya». El cap de llista va explicar que des del comú «proposarem fer una nova reglamentació, juntament amb les entitats amants del motor per ordenar aquest espai i fer que sigui un esport sostenible a llarg termini», i afegia que «l’activitat del motor s’ha de controlar, en cap cas prohibir.

Creiem que de manera ordenada es podrà continuar fent», sobretot tenint en compte l’entorn natural on es practica. Cairat va assegurar que han notat un creixement de visitants del món del motor, «principalment gent de fora que no coneix Andorra» i que «deterioren molt el que és l’entorn de Sant Julià». 
 

Cerni Cairat: «Entenem que hi ha zones com la Vall del Madriu-Perafita-Claror on l’accés s’hauria de limitar o prohibir»

Preguntat sobre com seria la regulació de l’espai, el líder de l’agrupació va confessar que primer s’hauria de veure quina afluència de motoristes hi ha i de quina manera es pot regular, però també va puntualitzar que «entenem que hi ha zones que s’ha de limitar o prohibir l’accés, com seria la Vall del Madriu-Perafita-Claror». Una de les mesures per restringir l’accés seria l’amplada dels camins i la fragilitat de l’entorn. 

Col·lectius de veïns de Sant Julià i amants de la muntanya i l’esport van posar en alerta a Desperta Laurèdia de l’activitat no regulada de motoristes al bosc de la Rabassa. Ens van informar que «a partir de la primavera, noten un increment important de vehicles de dues rodes, principalment dels països veïns, que passen per tot arreu sense respectar cap normativa. 

Els antecedents / Al juliol passat el pilot català d’enduro, Josep Garcia, va encendre la polèmica en penjar a les seves xarxes socials un vídeo en el qual se’l veia ascendir a la zona del pic Negre, uns terrenys que formen part dels espais protegits de la vall del Madriu-Perafita-Claror. Sobre aquest fet, Cairat admetia ahir que «la publicitat que ens dona aquest pilot no ens fa cap favor.

La gent del motor ha de ser conscient que la muntanya s’ha de respectar». El cert és que un cop les queixes van inundar Internet, el mateix pilot va retirar el vídeo de les seves pàgines personals. L’accés de vehicles amb motor està actualment prohibit al Madriu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT