PUBLICITAT

El Comú de la Massana amplia la concessió a EMAP fins l’any 2047

El Comú de la Massana presenta un superàvit de fins a 1,4 milions d’euros

Per El Periòdic

33 El membres del ple del Consell durant l’acte.
33 El membres del ple del Consell durant l’acte. | COMÚ DE LA MASSANA

El Comú de la Massana va ampliar la concessió a EMAP fins al 2047. La corporació va ratificar la cessió i adscripció de béns i drets per donar cobertura als convenis vigents entre EMAP i altres entitats. En la sessió del consell celebrat ahir, també es va suspendre l’obligació de pagar el cànon a EMAP sempre que la societat continuï constituint-se com a ens públic. 

La corporació va presentar la liquidació provisional de comptes del tercer trimestre del 2019 amb un superàvit de fins a 1,4 milions d’euros gràcies a un agument dels ingressos i una liquidació de despeses per sota del previst.  A més, el cònsol major, David Baró, va afirmar que «la Massana és la parròquia que més està creixent i això es tradueix en un increment d’ingressos procedents de l’ITP». Aquesta situació de bonança econòmica va permetre que durant la sessió del Consell, els membres de la corporació provessin de manera unànime l’adquisició de participacions preferents a les entitats bancàries subscriptores de l’emissió de participacions preferents d’EMAP per valor d’1,4 milions d’euros. Així, el Comú ja ha recomprat 9 milions dels 19 inicials.

Un altre punt destacat va ser l’aprovació de l’Ordinació per a la creació de la Central de Contractació que permetrà agilitzar els processos i dotar-los encara de més transparències. A través d’un programa informàtic tothom podrà consultar i descarregar-se els plecs de bases online. Baró va remarcar que el Comú de la Massana aposta per la digitalització dels processos i que està convençut que això afavorirà la concurrència. Justament va recordar que alguns concursos han quedat deserts o no s’ajustaven a les condicions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT