PUBLICITAT

El Ballet de Moscou avança el Nadal amb el seu Trencanous

El Centre de Congressos s’omple de públic familiar en una cita que ha esdevingut gairebé anual

Per El Periòdic

El Ballet de Moscou en plena actuació
El Ballet de Moscou en plena actuació | MARICEL BLANCH

La màgia del Trencanous va permetre avançar el Nadal durant unes hores al Centre de Congressos. El Ballet de Moscou va tornar al país dins la seva gira d’hivern per representar una de les obres mestres de la dansa clàssica. El Trencanous, el ballet més representat durant les dates nadalenques, va ser interpretat davant d’un públic familiar que no es va voler perdre aquesta cita gairebé anual. 
El responsable de les gires del Ballet de Moscou a Espanya i Andorra, Rafel Oliver, explicava satisfet que «aquesta vegada ens han vingut dos autocars ben carregats de gent de la Seu d’Urgell, on no tenen un espai adequat per fer aquest tipus de representacions». 
Aquest ballet compta amb la música d’un dels compositors més aclamats de la dansa clàssica, Txaikovski; L’obra, plena de fantasia, explica la història de la Clara, una nena a qui regalen un trencanous que cobra vida i la transporta a un món ple de fantasies i aventures.


La combinació de qualitat, el compromís i la passió per al món del ballet que van demostrar sobre l’escenari, van fer que els artistes de la companyia russa captivessin el públic; El seu és un dels estils de dansa més emotius i amb una tècnica més depurada de l’escola russa. En paraules del seu director i fundador, Timur Fayziev, «La vida d’un ballarí exigeix un compromís total. Els assaigs són diaris i moltes hores, s’ha de dur una vida espartana, dedicada a millorar la tècnica, controlant les hores de son i de descans i, naturalment, cuidar molt l’alimentació. Però quan s’està enamorat de la dansa tot això no suposa un sacrifici, ans al contrari. La companyia es converteix amb la teva família, passes tot el temps amb ells, i la professió és tan absorbent que et deixa poc o cap espai per a altres coses». La parada a Andorra del Ballet de Moscou forma part de la celebració del trentè aniversari de la seva projecció internacional. El ballarí i coreògraf rus Timur Fayziev va fundar la companyia del Ballet de Moscou l’any 1989, format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos com el Bolshoi o l’Stanislavski. Avui dia és una de les companyies més importants i més internacionals del seu país, havent fet més de 60 gires arreu del món. La darrera vegada que havien visitat Andorra, havia estat al juliol amb El llac dels cignes.
En motiu del seu aniversari, la companyia va oferir una Master Class a una trentena d’alumnes d’escoles de dansa. La demostració, que es va fer a la sala Ària del Centre de Congressos, va ser impartida pels solistes del Ballet de Moscou.

PUBLICITAT
PUBLICITAT